αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο TESS της NASA έχει ήδη βρει 2.200 πιθανούς πλανήτες

Το TESS της NASA έχει ήδη βρει 2.200 πιθανούς πλανήτες

Το TESS της NASA (Transiting Exoplanet Survey Satellite) κατάφερε τους στόχους του και μάλιστα με ευκολία. Το διαστημικό πρακτορείο αποκάλυψε ότι το διαστημικό σκάφος του έχει εντοπίσει πάνω από 2.200 πιθανούς πλανήτες από την έναρξη της αποστολής του το 2018. Εκατοντάδες από αυτούς είναι μικρότεροι πλανήτες, μερικοί από τους οποίους θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν βραχώδεις κόσμους που μοιάζουν περισσότερο με τη Γη (αν και όχι απαραίτητα κατοικήσιμους).

Μερικές από τις ανακαλύψεις είναι σαφώς ασυνήθιστες. Ο βραχώδης πλανήτης TOI-700 d απέχει μόλις 100 έτη φωτός. Το LHS 3844 b είναι μια “σούπερ κοντινή Γη” με εξαιρετικά κοντινή τροχιά 11 ωρών. Το TOI 1690 b είναι ο σπάνιος επιζών ενός κόκκινου γιγαντιαίου αστεριού που καταπίνει πλανήτες στην τροχιά του, ενώ το TOI 849 b φαίνεται να είναι ένας γίγαντας αερίου που είτε έχασε την ατμόσφαιρά του είτε δεν είχε ποτέ έναν.

Δεν είναι εγγυημένο ότι κάθε εύρημα θα παραμείνει υπό έλεγχο. Μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί 120 πλανήτες και η NASA στοιχηματίζει στα μελλοντικά διαστημόπλοια όπως το Διαστημικό Τηλεσκόπιο James Webb για να μελετήσει λεπτομερέστερα τους υποψήφιους πλανήτες.

Ακόμα κι έτσι, ο τεράστιος όγκος των πλανητών έχει ήδη πει πολλά για την ποικιλία τους και τι θα μπορούσε να σημαίνει για τον κόσμο γενικότερα.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =