αρχικηVIRALΤο snake island, η τράπεζα σπόρων και άλλα ιδιαίτερα μέρη στον κόσμο, στα οποία δεν επιτρέπεται να πας

Το snake island, η τράπεζα σπόρων και άλλα ιδιαίτερα μέρη στον κόσμο, στα οποία δεν επιτρέπεται να πας

Με τις νέες ιστοσελίδες και εφαρμογές ταξιδίων έχει βελτιωθεί ο προγραμματισμός και οι κρατήσεις διακοπών, ενώ οι πιο απομονωμένες γωνιές της γης έχουν έρθει πιο κοντά μας από ποτέ.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημεία που ποτέ δεν θα τα βρείτε εντός των τουριστικών φυλλαδίων. Δείτε παρακάτω 5 συναρπαστικά μέρη που δεν επιτρέπεται να επισκεφθείτε:

WHITE’S

Περιοχή: Λονδίνο, Μ. Βρετανία

Τα κλαμπ κυρίων θεωρούνται ένα θεσμικό όργανο της βρετανικής κουλτούρας εδώ και αιώνες και κανένα δεν είναι παλαιότερο ή πιο αποκλειστικό από το White στο Λονδίνο. Ιδρύθηκε το 1693 και απευθύνεται μόνο σε κυρίους, αν και έγιναν ορισμένες αξιοσημείωτες εξαιρέσεις για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Περιοχή: Ρώμη, Ιταλία

Μία επίσκεψη στα μυστικά αρχεία του Βατικανό βρίσκεται σίγουρα στην κορυφή της λίστας διακοπών όσων αγαπούν την ιστορία. Αλλά εάν είστε τουρίστας, δημοσιογράφος, φοιτητής, ή ακόμα και ερασιτέχνης ιστορικός ατυχήσατε, καθώς μόνο οι διαπιστευμένοι μελετητές μπορούν να πάρουν στα χέρια τους αυτά τα μοναδικά έγγραφα που χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΠΟΡΩΝ ΣΒΑΛΜΠΑΡΝΤ

Περιοχή: Σπιτσβέργη, Νορβηγία

Βρίσκεται μέσα σε ένα βουνό και κρύβει τα πιο πολύτιμα φυτά στον κόσμο. Η Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων Σβάλμπαρντ άρχισε να λειτουργεί το 2008 και στόχος της είναι να βοηθήσει στη συντήρηση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη. Σημειώνεται ότι δεν παρέχεται πρόσβαση όχι μόνο σε τουρίστες, αλλά ούτε σε σε ερευνητές, επιστήμονες ή κτηνοτρόφους.

ILHA DA QUEIMADA GRANDE (SNAKE ISLAND)

Περιοχή: Σάο Πάολο, Βραζιλία

Πώς ένα υπέροχο τροπικό νησί μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένα απο τα πιο θανατηφόρα μέρη του πλανήτη; Το νησί των φιδιών (Snake Island) φιλοξενεί τα πιο δηλητηριώδη είδη φιδιών στον κόσμο. Βρίσκεται 90 μίλια ανοικτά από την ακτή Santos της Βραζιλίας και ελέγχεται αυστηρά από την κυβέρνηση της χώρας. Παρά το γεγονός ότι τα φίδια είναι επικίνδυνα, ο πραγματικός λόγος που το νησί είναι κλειστό για το κοινό είναι η προστασία των άκρως απειλούμενων φιδιών από τη λαθροθηρία.

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΣΙ ΤΣΙ ΧΟΥΑΝΓΚ

Περιοχή: Σιάν, Κίνα

Θαμμένος περίπου 30 μέτρα κάτω από ένα λόφο, ο τάφος του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, ο οποίος πέθανε το 210 π.Χ., παραμένει ένα μυστήριο μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, δεν φαίνεται ότι θα ανοιχθεί σύντομα ούτε για τους τουρίστες αλλά ούτε και για τους επιστήμονες, ενώ καμία τεχνολογία σε όλον τον κόσμο δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει με ασφάλεια την ανασκαφή.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =