αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο νέο trend: Κάνουν prive πάρτι σε γιοτ για να αποφύγουν την εφορία. Προσκλήσεις με WhatsApp και Viber

Το νέο trend: Κάνουν prive πάρτι σε γιοτ για να αποφύγουν την εφορία. Προσκλήσεις με WhatsApp και Viber

Μετά τα πάρτι σε βίλες τα οποία περιελάμβαναν πολλές φορολογικές παραβάσεις, τώρα έρχεται το νέο trend. Τα prive πάρτι σε γιοτ. Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, τα γιοτ μισθώνονται για τον ίδιο σκοπό, με τους διοργανωτές των πάρτυ να καρπώνονται άφθονο μαύρο χρήμα από τις προσκλήσεις που πουλάνε μέσω των εφαρμογών WhatsApp ή Viber και τους συμμετέχοντες να ενημερώνονται για την τοποθεσία του σκάφους λίγες ώρες πριν.

Η νέα καταγγελία

Σύμφωνα λοιπόν με μια νέα καταγγελία που υπέβαλαν στις λιμενικές αρχές της Μυκόνου οι καταστηματάρχες, ένα απ’ αυτά τα πάρτυ, όπως αναφέρεται στο περιεχόμενό της, ήταν να διεξαχθεί στις 4 Αυγούστου στο yacht με την ονομασία «My Aspire», το οποίο είχε δέσει στην περιοχή του Πλατύ Γιαλού. Οι πληροφορίες αυτές, όπως ανέφεραν τα μέλη του σωματείου καταστηματαρχών στη γραπτή τους καταγγελία προς το Λιμεναρχείο Μυκόνου, «περιήλθαν εις γνώσης μας από μήνυμα κινητού τηλεφώνου».

kat

Μάλιστα μαζί με την έγγραφη αναφορά ήταν επισυναπτόμενο και το περιεχόμενο του συγκεκριμένου SMS, το οποίο ανέφερε ότι η μεταφορά των εκλεκτών πελατών στη θαλαμηγό θα γινόταν με tender και πως το πάρτυ θα ξεκινούσε με κοκτέιλ και θα συνεχιζόταν με δείπνο μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια ο κόσμος θα μπορούσε να συνεχίσει τη διασκέδασή του είτε σε γνωστό κλαμπ του νησιού, είτε στον Πλατύ Γιαλό, χωρίς να διευκρινίζεται το αν θα μπορούσε να παραμείνει για περισσότερες ώρες στο πολυτελές σκάφος.

Οι λιμενικές αρχές της Μυκόνου έλαβαν σοβαρά υπόψη τους την εν λόγω καταγγελία και οι ανώτεροι αξιωματικοί έδωσαν εντολή για διερεύνησή της. Επειτα από λίγη ώρα ένα σκάφος στο οποίο επέβαιναν άνδρες του Λιμενικού ανέβηκε στο «My Aspire» και πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο. Ωστόσο οι διοργανωτές του event δικαιολογήθηκαν λέγοντας πως πρόκειται για ένα πάρτυ αρραβώνων και έτσι οι λιμενικοί αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν άπραγοι, δεδομένου ότι δεν είχαν κάποιο άλλο στοιχείο στη διάθεσή τους που να αποδεικνύει ότι υπήρχε συναλλαγή μαύρου χρήματος.

Ωστόσο οι έρευνες των Αρχών δεν τελειώνουν εδώ, καθώς κάθε μέρα σχεδόν προκύπτουν και νέα στοιχεία που αφορούν στη διεξαγωγή παράνομων πάρτυ σε υπερπολυτελείς θαλαμηγούς, οι οποίες βρίσκονται αγκυροβολημένες σε απάνεμους κόλπους περιμετρικά του νησιού. Μάλιστα πολλά απ’ αυτά τα πάρτυ διαφημίζονται ανοιχτά μέσα από τους προσωπικούς λογαριασμούς διαφόρων ατόμων στο Instagram, κυρίως από το εξωτερικό, που καταφτάνουν στη Μύκονο γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =