αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16. Και στην Ελλάδα

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16. Και στην Ελλάδα

Αν θες να οδηγήσεις ένα αυτοκίνητο από… πολύ νεαρή ηλικία, το Citroen Ami είναι μια επιλογή. Το διθέσιο Citroen Ami φέρνει την ηλεκτροκίνηση και σε νοικοκυριά με σχετικά χαμηλό εισόδημα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά οχήματα που απευθύνονται κυρίως στα… ρετιρέ της κοινωνίας.

Όπως σημειώνει η Lifo, χάρη στις τεχνικές προδιαγραφές του, το Citroen Ami μπορεί να οδηγηθεί –και στην Ελλάδα– από την τρυφερή ηλικία των 16 ετών και μόνο με δίπλωμα μοτοποδηλάτου. Στη χώρα μας αναμένεται γύρω στον Νοέμβριο με τιμές από περίπου 7.900 ευρώ, ενώ έχει εκδηλωθεί ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των καταναλωτών. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα μακροχρόνιας μίσθωσης με μία προκαταβολή κάτω των 3.000 ευρώ και περίπου 20 ευρώ μηνιαία δόση.

Σχεδιαστικά πρόκειται για ένα μοντέλο που αποτελεί τον ορισμό του σύγχρονου Lifestyle, με ένα αμάξωμα από μόλις 250 διαφορετικά μέρη, αφού, για παράδειγμα, το μπροστινό και το πίσω μέρος είναι ίδια. Ο σπαρτιάτικος εξοπλισμός περιορίζεται στο σύστημα εξαερισμού και θέρμανσης. Από εκεί και μετά αναλαμβάνει τον ρόλο του πλοηγού και του διασκεδαστή το Smartphone, για το οποίο προβλέπεται μία ειδική στήριξη δίπλα από το τιμόνι, ενώ οι απαιτητικοί μπορούν να παραγγείλουν προαιρετικά ένα ηχείο Bluetooth για καλύτερο ήχο.

Το στενό αμάξωμα πλάτους μόλις 1,40 μ. και ιδίως η διάμετρος ολικής στροφής των 7,2 μ. δημιουργούν συνθήκες μοναδικής ευελιξίας για ένα μοντέλο, που χωρά σχεδόν παντού (ακόμη και κάθετα). Η ανώτατη ταχύτητα περιορίζεται στα 45 χλμ./ώρα, όμως επαρκεί για την καθημερινότητα σε αστικό περιβάλλον, όπου η συνεχής ανάκτηση ενέργειας από τα συχνά φρεναρίσματα και τις επιβραδύνσεις λειτουργεί υπέρ της αυτονομίας, με αποτέλεσμα να αγγίζει τα 75 χλμ.

https://www.lifo.gr/sites/default/files/styles/free_height_large/public/articles/2021-06-07/lifoami2.jpg?itok=z9H3ZO4E
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − 3 =