αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο αστρονομικό μπόνους που παίρνει ο Tim Cook για κάθε εργάσιμη ημέρα του

Το αστρονομικό μπόνους που παίρνει ο Tim Cook για κάθε εργάσιμη ημέρα του

Το ασύλληπτο ποσό των 278,6 εκατ. δολαρίων θα αποκομίσει ο CEO της Apple Τιμ Κουκ ως ετήσιο μπόνους, λαμβάνοντας 560.000 μετοχές της εταιρείας. Με τις εργάσιμες ημέρες σε ένα χρόνο να υπολογίζονται στις 250, αυτό σημαίνει ότι το μπόνους του Κουκ ξεπερνάει το 1 εκατ. δολάρια την ημέρα.

Η περίοδος αυτή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για τον ισχυρό άνδρα της Apple τα ηνία της οποίας ανέλαβε πριν από 9 χρόνια.  Στα τέλη Ιουλίου, η εταιρεία ανέφερε αποτελέσματα ρεκόρ για β΄ τρίμηνο του 2020, ενώ την περασμένη εβδομάδα, η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε τα 2 τρισ. δολάρια κι έγινε η πιο ακριβή εταιρεία στον κόσμο.

Ο Κουκ από το 2015 έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να δώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του και έχει ήδη δωρίσει εκατομμύρια μετοχές με αξία εκατομμυρίων δολαρίων.

Το μπόνους του Κουκ αφορά ένα μέρος του φυσικά για τις υπηρεσίες του στην εταιρεία, ενώ το υπόλοιπο δίνεται σε σχέση με το πόσο καλά αποδίδει η μετοχή της Apple έναντι των άλλων εταιρειών του δείκτη S&P 500 σε διάστημα 3 ετών.

Έως την Παρασκευή, η απόδοση της εταιρείας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων των επανεπενδυμένων μερισμάτων, ήταν περίπου 225% καλύτερη από τη συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών του δείκτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Πηγή: newmoney.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 17 =