αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο απλό τρικ που χρησιμοποιούσε ο Steve Jobs για να είναι πιο παραγωγικός: Εξηγεί η πρώην executive assistant του

Το απλό τρικ που χρησιμοποιούσε ο Steve Jobs για να είναι πιο παραγωγικός: Εξηγεί η πρώην executive assistant του

Ως πρώην executive assistant του Steve Jobs, η Naz Beheshti είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις πρακτικές που εφάρμοζε ο εμβληματικός CEO της Apple και κατάφερνε να είναι πιο παραγωγικός. Τώρα η Naz Beheshti είναι wellness coach ενώ είναι επίσης ιδρύτρια της wellness εταιρίας, Prananaz.

Όπως εξηγεί στο CNBC, ο Steve Jobs «ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός και παραγωγικός επειδή εστίαζε στο να διαχειρίζεται σωστά την ενέργεια του και δεν τον ένοιαζε απαραίτητα η διαχείριση χρόνου».

«Ναι, είναι καλό να διαχειρίζεστε κάποιον από τον χρόνο σας» λέει η Naz Beheshti, αλλά ξεκαθαρίζει: «Όμως, για να βελτιστοποιήσετε την ημέρα σας και να είστε πιο παραγωγικοί και να μην πέσετε στην ‘παγίδα παραγωγικότητας’, πρέπει να διαχειριστείτε την ενέργειά σας».

Μια ‘παγίδα παραγωγικότητας’, όπως περιγράφει η Beheshti, είναι «όταν κυνηγάμε συνεχώς να βρούμε περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα» και «έχουμε την έλλειψη του ύπνου μας… ως παράσημο». Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να κοιμούνται λίγες ώρες, έτσι ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο μέσα στην ημέρα για να δουλέψουν, για παράδειγμα, πάνω σε ένα project τους. Αλλά εδώ έρχεται ένα ερώτημα: Τις ώρες που ξεκλέβεις από τον ύπνο και τις ξοδεύεις στην δουλειά, είσαι παραγωγικός; Συνήθως η απάντηση είναι όχι. Διότι όταν είσαι εξαντλημένος δεν έχεις την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Η Naz Beheshti

Για να αποφύγεις αυτή την παγίδα, η Naz Beheshti λέει ότι είναι χρήσιμο να πας στην τακτική που εφάρμοζε και ο Jobs, «κοιτάζοντας την ημέρα σας και καθορίζοντας σε ποια χρονικά κομμάτια της ημέρας έχετε την περισσότερη ενέργεια». Κάνε τα πιο δύσκολα tasks ή αυτά που είναι πιο challenging, όταν έχεις την περισσότερη ενέργεια. Έτσι θα είσαι πιο παραγωγικός. Για όλους μας η ημέρα έχει 24 ώρες. Αλλά αυτός είναι ένας τρόπος με τον οποίο πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι καταφέρνουν να διαχειριστούν σωστά την ενέργεια τους και τελικά να είναι πιο παραγωγικοί μέσα στην ημέρα.

Μην κοιτάς λοιπόν μόνο το πως ξοδεύεις τις ώρες σου. Αλλά δες και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Πως ξοδεύεις την ενέργεια σου. Και κάνε τις σωστές επιλογές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =