αρχικηVIRALΤο έχεις σκεφτεί; Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι φορούν το ρολόι στο αριστερό χέρι

Το έχεις σκεφτεί; Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι φορούν το ρολόι στο αριστερό χέρι

Eίμαστε συνηθισμένοι να φοράμε τα ρολόγια στο αριστερό καρπό μας, αλλά έχετε αναρωτηθεί γιατί;

Ιστορικά ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν αυτός που σημάδεψε έτσι ώστε τα ρολόγια χειρός να γίνουν σύμβολο αντρικής μόδας. Στους στρατιώτες δόθηκαν ρολόγια στρατιωτικού τύπου ή φορούσαν τα δικά τους ρολόγια τσέπης τα οποία τροποποίησαν και προσάρμοσαν στον καρπό τους και έτσι είχαν την δυνατότητα να απελευθερώσουν και τα δυο τους χέρια για τον εξοπλισμό της μάχης.

Οι πιλότοι φορούσαν το ρολόι στο αριστερό καρπό για να βλέπουν τον χρόνο ενώ πετούσαν, επιτρέποντάς τη χρήση του δεξιού τους χεριού για τα χειριστήρια και τον πίνακα ελέγχου του αεροσκάφους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι φορούν το ρολόι στο αριστερό καρπό, με ένα πολύ μικρό ποσοστό να το φοράει στο δεξί. Το θέμα είναι πως η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι δεξιόχειρες. Ο λόγος που φοριέται στο αριστερό χέρι είναι απλός. Ενώ εργάζεστε με το δεξί σας χέρι, γίνεται πιο εύκολο να κρατάτε το ρολόι σας στο αριστερά. Σας. Κάποιος μπορεί να κοιτάζει την ώρα στον αριστερό καρπό ενώ ταυτόχρονα εργάζεται με το δεξί χέρι. Αν κάποιος φορούσε το ρολόι στο δεξιό καρπό τότε τα πράγματα θα ήταν κάπως αδέξια.

Αναμφισβήτητα, η τοποθέτηση του ρολογιού στον αριστερό χέρι, είναι ευκολότερη και πιο ασφαλής στις περισσότερες περιπτώσεις, επειδή το δεξί χέρι κινείται περισσότερο και είναι πιθανό να προκαλέσει βλάβη η ατύχημα σε αυτό.

Η σχετική ανάρτηση έγινε στην FB Ομάδα: «Και άλλη άχρηστη πληροφορία της ημέρας – Daily Trivia (The Group)».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − three =