αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤι θα έλεγες να κάνεις το Αθήνα- Άμστερνταμ με τρένο; (και με μερικούς ενδιάμεσους προσπορισμούς)

Τι θα έλεγες να κάνεις το Αθήνα- Άμστερνταμ με τρένο; (και με μερικούς ενδιάμεσους προσπορισμούς)

Σκέψου να ξεκίναγες από μια οποιαδήποτε αφετηρία, να έπαιρνες το τρένο και να έφτανες στον μακρινό προορισμό που θέλεις, ενώ ενδιάμεσα θα είχες κάνει στάσεις σε μερικές ακόμα πόλεις.

Κάτι τέτοιο σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις, το InterRail. Πρόκειται ουσιαστικά για μια κάρτα ή ένα πάσο που σου επιτρέπει να επιβιβαστείς σε όσα τρένα θέλεις, μέσα σε συγκεκριμένες ημέρες, πληρώνοντας ένα στάνταρ ποσό.

Με απλά λόγια: Μπορείς να ταξιδέψεις σε 30 Ευρωπαϊκές χώρες, μέσα σε 3 ταξιδιωτικές ημέρες (από 262 ευρώ), 5 ημέρες (από 338 ευρώ), 7 ημέρες (από 401 ευρώ). Ενώ υπάρχουν και πιο premium πακετα. Αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα, μπορείς μέσα σε ένα μήνα να επιβιβαστείς σε απεριόριστα τρένα και να ταξιδεύεις για 7 ημέρες, όχι συνεχόμενα αλλά με την άνεση σου.

Έτσι αν ξεκινήσεις το ταξίδι σου την μια ημέρα και ως την επόμενη έχεις αλλάξει 5 τρένα, θα χρεωθείς πάλι «μια ταξιδιωτική ημέρα». Έτσι μπορείς να κάνεις ενδιάμεσους σταθμούς, να διαμείνεις εκεί όσο θέλεις και στην συνέχεια να συνεχίσεις το ταξίδι σου μέχρι τον τελικό προορισμό σου. Κάθε φορά θα χρεώνεσαι μόνο για τις ημέρες που ταξιδεύεις.

Μια καλή ιδέα είναι να βλέπεις κάθε πόλη την ημέρα, και το βράδυ να ταξιδεύεις με τρένο έτσι ώστε να γλυτώνεις και τα χρήματα για διανυκτέρευση.

Μπορείς να επιλέξεις όποιο δρομολόγιο θέλεις. Δηλώνεις, για παράδειγμα, ότι θέλεις να πας από την Αθήνα μέχρι το Αμστερνταμ. Μπορείς φυσικά να βρεις πολλά δρομολόγια και να φτιάξεις τους δικούς σου συνδυασμούς.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =