αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤελειώνει γρήγορα η μπαταρία του iPhone σου μετά το νέο update; Εδώ είναι οι 5+1 κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Τελειώνει γρήγορα η μπαταρία του iPhone σου μετά το νέο update; Εδώ είναι οι 5+1 κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Πιθανότατο έχεις κάνει το τελευταίο iOS update (14.6) στο iPhone σου. Και είναι επίσης πιθανό να έχεις διαπιστώσει ότι η μπαταρία τις συσκευής σου δεν «κρατάει» πολύ. Δεν είσαι ο μόνος. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι, όπως διαπιστώθηκε από την ‘έκρηξη’ των απογοητευμένων χρηστών, στο Community Forum της εταιρίας και στο Twitter. Με το πρόβλημα να είναι εντονότερο σε παλαιότερα μοντέλα.

Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι ενημερώνουν πως η μειωμένη ‘αντοχή’ της μπαταρίας, μετά ένα update δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο “αφού το iPhone πρέπει να εκτελέσει πολλές βασικές εργασίες, μετά τη νέα εγκατάσταση. Κάτι που επηρεάζει την μπαταρία για λίγες μέρες”. Μεταξύ αυτών που άλλαξαν με τo iOS 14.6 ήταν 40 θέματα ασφαλείας που υπήρχαν. Σε πολλές περιπτώσεις, το πρόβλημα με την μπαταρία διήρκεσε περισσότερο. Και αυτό σήμαινε πως όντως, υπάρχει θέμα που δεν πρόκειται να λυθεί μόνο.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Πηγαίνετε στα Settings, από εκεί στο Battery και μετά στο Battery Health. Θα δείτε πού πηγαίνει η ‘ενέργεια’ της μπαταρίας σας. Κάποιοι διαπίστωσαν πως ο ‘ένοχος’ ήταν το app του podcast που είχε ανανεωθεί εκ βάθρων. Το έσβησαν και ηρέμησαν. Αν χρειάζεστε podcast, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ‘τρίτο’.

Εδώ είναι και 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις σε κάθε περίπτωση:

✎ να ‘ρίχνετε’ τη φωτεινότητα της οθόνης σας,

✎ να μη φορτίζετε αν η μπαταρία είναι στο 80%

✎ να μην αφήνετε το κινητό να φορτίζει όλο το βράδυ

✎ να περιορίζετε -ή να μη χρησιμοποιείτε- το location

✎ να περιορίζετε τα notifications -με μήνυμα ή με δόνηση

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + eight =