αρχικηVIRALΤα Zara αλλάζουν την πολιτική επιστροφών- Τι ξεκίνησε να εφαρμόζεται στη Βρετανία

Τα Zara αλλάζουν την πολιτική επιστροφών- Τι ξεκίνησε να εφαρμόζεται στη Βρετανία

Σε μια σημαντική αλλαγή προχωρούν τα Zara, με την αρχή να γίνεται στη Βρετανία.Όπως μεταδίδει το BBC, η διάσημη αλυσίδα άρχισε να χρεώνει τους πελάτες για τις επιστροφές των online παραγγελιών στη βρετανική αγορά. Όσοι θέλουν να επιστρέψουν κάτι που αγόρασαν από το site ή το app της μέσω courier, χρεώνονται με 1,95 λίρες, με το ποσό να αφαιρείται από την επιστροφή χρημάτων που κάνει η εταιρεία.

Πάντως, οι επιστροφές στα καταστήματα της Zara παραμένουν δωρεάν. Ακόμα και αν η αγορά έχει γίνει online.

Εταιρίες όπως η Uniqlo και η Next εφαρμόζουν ήδη χρέωση για τις online επιστροφές.

Οι διαδικτυακές αγορές σημείωσαν άνθηση στην πανδημία, αλλά οι πελάτες είναι πιο πιθανό να επιστρέψουν προϊόντα που αγοράστηκαν στο διαδίκτυο παρά στο κατάστημα, αυξάνοντας το κόστος για τους λιανοπωλητές.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι και άλλοι έμποροι λιανικής είναι πιθανό να ακολουθήσουν τη Zara στη χρέωση για τις επιστροφές προιόντων.

Την ίδια στιγμή, το να επιτρέπονται οι δωρεάν επιστροφές στο κατάστημα μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιστρέψουν στα καταστήματα. Κάτι που ίσως να ωφελήσει και τις αλυσίδες, αφού όταν μπαίνεις σε ένα κατάστημα είναι πιθανό… να παρασυρθείς και να κάνεις επιπλέον αγορές.

Εκπρόσωπος της Zara είπε στο BBC: «Οι πελάτες μπορούν να επιστρέψουν ο,τι έχουν αγοράσει online, σε οποιοδήποτε κατάστημα Zara στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς χρέωση, κάτι που κάνουν οι περισσότεροι πελάτες».

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =