αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λόγοι για τους οποίους πολλοί άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά ΔΕΝ γίνονται πετυχημένοι

Πέντε λόγοι για τους οποίους πολλοί άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά ΔΕΝ γίνονται πετυχημένοι

Είναι ίσως μια φράση που έχεις ακούσει: Αν δουλέψεις σκληρά, θα μπορέσεις να καταφέρεις οτιδήποτε θες. Αν σε αυτό προσθέσουμε και το έξυπνο μυαλό που μπορεί να έχει κάποιος, τότε η επιτυχία μοιάζει… δεδομένη. Σωστά;

Η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορεί να δουλεύουν σκληρά, να είναι επίσης έξυπνοι, αλλά τελικά να μην καταφέρνουν να φτάσουν στον μεγάλο στόχο τους. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν τον ρόλο τους, για το αν τελικά θα φτάσεις στην επιτυχία ή όχι. Η σκληρή δουλειά (συνήθως) δεν αρκεί.

Εδώ είναι λοιπόν 5 λόγοι για τους οποίους πολλοί άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά ΔΕΝ γίνονται πετυχημένοι. Μήπως βλέπεις κάτι από αυτά στον εαυτό σου;

1. Δεν προσεγγίζεις νέα άτομα. Είναι εύκολο να «κολλήσετε» με άτομα που γνωρίζετε εδώ και πολύ καιρό. Γνωρίζετε ο ένας τις ιστορίες του άλλου και μπορείτε να γελάτε μαζί με εσωτερικά αστεία. Το πρόβλημα με τους παλιούς φίλους και γνωστούς, ωστόσο, είναι ότι οι ίδιες ιδέες ανακυκλώνονται ξανά και ξανά και δεν μπορείτε να μάθετε νέες οπτικές έξω από τη φούσκα σας. Μπορεί να είναι δύσκολο να προσεγγίσετε στην αρχή νέους ανθρώπους, αλλά το να ξεκινήσετε με μικρά βήματα μπορεί να βοηθήσει. Επιδιώξτε αρχικά έναν χαμηλό στόχο, όπως το να γνωρίζετε ένα άτομο την εβδομάδα.  Θυμήσου και το άρθρο: Για να γίνεις… expert στο networking: 10 απλοί τρόποι για να ξεκινάς ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

2. Είσαι αρνητικός στην αλλαγή. Οι αλλαγές στην ζωή μας, πάντα δημιουργούν ευκαιρίες και καινοτομία. Αντί να αντιστέκεστε στις αλλαγές, δείτε πώς μπορείτε να τις αξιοποιήσετε στο μέγιστο. Ίσως μπορείτε να καλύψετε μια αναπτυσσόμενη ανάγκη των επιχειρήσεων ή να δείτε μια διαφορετική προοπτική. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και να είστε περίεργοι για τον κόσμο γύρω σας.

3. Δεν θες να πάρεις κανένα ρίσκο. Πολλοί άνθρωποι εργάζονται σκληρά εκεί έξω. Αλλά αρκετοί από αυτούς έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό που τους σαμποτάρει στον δρόμο προς την επιτυχία: Δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν κανένα ρίσκο. Η ασφάλεια μπορεί να είναι χρήσιμη. Αλλά αν δεις την ιστορία, θα διαπιστώσεις ότι οι άνθρωποι που έφτασαν σε εκρηκτικές επιτυχίες πήραν κάποια στιγμή ένα μεγάλο ρίσκο. ‘Η περισσότερα. Ακόμα και σε στιγμές όπου σχεδόν κανείς άλλος δεν πίστευε σε αυτούς και τις ιδέες τους.

4. Δεν παίρνεις καμία απόφαση. Θα μποσούσε να είναι συνέχεια του παραπάνω point. Οι άνθρωποι που κινούνται «συντηριτικά» στη ζωή τους, συνήθως έχουν ένα ακόμα χαρακτηριστικό: Όταν είναι μπροστά σε ένα σταυροδρόμι, προτιμούν… να μην πάρουν καμία απόφαση. Δεν είναι κακό να κάνεις την έρευνα σου και να ζυγίσεις κάποια δεδομένα. Αλλά κάποια στιγμή, πρέπει να πάρεις μια απόφαση, πριν να είναι πολύ αργά. Ο Jeff Bezos ακολουθεί τον κανόνα του 70%. «Πάρε μια απόφαση όταν γνωρίζεις το 70% των πληροφοριών που επιθυμείς. Αν περιμένεις να φτάσεις στο 90%, στις περισσότερες περιπτώσεις πιθανόν θα είσαι αργός», λέει ο Jeff Bezos. Πρέπει να συλλέξεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς, και στην συνέχεια να κινηθείς γρήγορα για να κάνεις το «μεγάλο βήμα». Ακόμα και αν δεν είσαι απολύτως σίγουρος ότι η απόφαση που παίρνεις είναι η σωστή. Εάν γνωρίζεις με βεβαιότητα ότι η απόφαση σου είναι σωστή, τότε μάλλον… είσαι ήδη πολύ αργός.

5. Θεωρείς ότι… αξίζεις την επιτυχία. Οι άνθρωποι που δούλεψαν σκληρά στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο, έχουν συνηθίσει να είναι στην κορυφή και λένε πόσες δυνατότητες δείχνουν. Αυτό φαίνεται καλό αρχικά, αλλά υπάρχουν ορισμένες αρνητικές παρενέργειες. Ισχυρίζονται ότι αξίζουν κάτι λόγω της ευφυΐας τους ή το πως τα πήγαν σχολείο. Περιμένουν ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν αυτόματα λόγω των διαπιστευτηρίων τους. Δυστυχώς, όμως, η ζωή δεν λειτουργεί έτσι. Στον πραγματικό κόσμο, δεν λαμβάνετε αποτελέσματα απλά με βάση την εργασία που καταβάλατε κάποτε. Λαμβάνετε αποτελέσματα με βάση τον συνδυασμό σκληρής δουλειάς, στρατηγικής σκέψης και κάποιας τύχης. Μπορείτε να αυξήσετε αυτόν τον τελευταίο παράγοντα δουλεύοντας στους δύο πρώτους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ψέμα της σκληρής δουλειάς: Εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 18 =