αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα Jumbo τονίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την «κομπίνα με τα ακίνητα»- Τέλος από το ΔΣ ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου

Τα Jumbo τονίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την «κομπίνα με τα ακίνητα»- Τέλος από το ΔΣ ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου

Αίσθηση έχει προκαλέσει το θέμα με τον αντιπρόεδρο των Jumbo, Ευάγγελος Παπαευαγγέλου. Περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ, φαίνεται ότι διακινήθηκαν από την Κίνα στην Αθήνα μέσω POS, για την αγορά ακινήτων τα οποία πουλούσε στους Κινέζους επενδυτές η εταιρεία real estate που είχε συστήσει ο ίδιος. Η διακίνηση αυτού του ποσού κινητοποίησε τις Κινεζικές Αρχές (σ.σ. η Κίνα βρίσκεται υπό καθεστώς capital controls), οι οποίες εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, την πιθανότητα να έχει υπάρξει παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος, αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τα Jumbo έβγαλαν ανακοίνωση μέσω της οποίας ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις εν λόγω δραστηριότητες, ενώ ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου παραιτήθηκε ήδη από το ΔΣ της εταιρίας. Συγκεκριμένα η γνωστή αλυσίδα:

«Διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά, ως αναληθή και αβάσιμα, σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου περί ενδεχόμενης εμπλοκής της, με οποιονδήποτε άμεσο ή έμμεσο τρόπο, σε φερόμενες ως παράνομες δραστηριότητες προσωπικής εταιρείας του ήδη παραιτηθέντος μικρομετόχου, αναπληρωτή Αντιπροέδρου και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου. Ειδικότερα:

1. Η εταιρεία ουδεμία απολύτως γνώση ή σχέση ή σύνδεση έχει με τις προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του ανωτέρω στον τομέα των ακινήτων ή άλλες.

2. Ουδεμία συναλλαγή έχει πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και των συστημάτων πληρωμών της εταιρείας, πλην αποκλειστικά και μόνον όσων αφορούν στην καθημερινότητα της πραγματικής εμπορικής δραστηριότητα αυτής.

3. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπαευαγγέλου δεν είχε καμία απολύτως υπογραφή ή εξουσία σε σχέση με τις οικονομικές συναλλαγές της εταιρείας, καθώς η μόνη του αρμοδιότητα ήταν αγορανομικώς υπεύθυνος και αρμόδιος για τις καθημερινές τρέχουσες συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες, αρχές και οργανισμούς».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 9 =