αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις μικρές κινήσεις για να διαχειριστείς έναν υποκριτή

Τέσσερις μικρές κινήσεις για να διαχειριστείς έναν υποκριτή

Οι υποκριτές μπορεί να είναι εξοργιστικοί και σε απογοητεύουν. Ειδικά όταν επικρίνουν τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι στη ζωή σου.

Λίγοι άνθρωποι θέλουν να τους λένε τι να κάνουν ή πώς να το κάνουν. Και ακόμη λιγότεροι, θέλουν να τους λένε τι να κάνουν άτομα που δεν εφαρμόζουν αυτά που προτείνουν. Είναι δύσκολο να δεις αυτό το άτομο ως κάποιον αξιόπιστο. Εδώ βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις, αφού κάποιος ίσως έχει να σου δώσει μερικές χρήσιμες συμβουλές- ακόμα κι αν δεν τις εφαρμόζει ο ίδιος.

Το πώς χειρίζεστε έναν υποκριτή θα εξαρτηθεί από το είδος της επιρροής που ασκεί στη ζωή σας. Εδώ είναι μερικές βασικές συμβουλές.

1– Άκου τι έχει να πει

Να είστε ανοιχτόμυαλοι και να ακούτε τι έχει να σας πει το άλλο άτομο. Ισως να μην συμφωνείσετε με αυτό, αλλά μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για να ακούσετε τι έχουν να πουν για να δείτε εάν έχουν χρήσιμες πληροφορίες για την κατάστασή σας ή όχι. Ίσως έχουν να σας πουν κάτι χρήσιμο, ίσως όχι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν θα το ξέρετε αν δεν αφιερώσετε λίγα λεπτά για να ακούσετε τι έχουν να πουν.

2– Προσδιορίστε την πρόθεση πίσω από τις λέξεις

Η πρόθεση πίσω από τις λέξεις είναι σημαντική. Σκεφτείτε π.χ. έναν μακροχρόνιο αλκοολικό να κάθεται και να σας λέει να μείνετε μακριά από το ποτό για να μην καταρρεύσει η ζωή σας. Μπορεί να είναι σε θέση να σας εξηγήσει σε βάθος πώς το αλκοόλ κατέστρεψε τη ζωή του, του στοίχισε τον γάμο του, τη σχέση με τα παιδιά του και τις δουλειές του, ενώ παράλληλα αυτός ήταν αγκαλιά… με ένα μπουκάλι μπύρας.

Εφαρμόζει αυτός ο άνθρωπος τις συμβουλές που προτείνει; Όχι. Έχει άδικο; Επίσης όχι. Μάλλον είναι δύσκολο να γίνει νηφάλιος και μπορεί να έχει προσπαθήσει αρκετές φορές. Οι συμβουλές του είναι σωστές, παρόλο που προέρχονται από κάποιον που δεν εφαρμόζει αυτό που κηρύττει. Η πρόθεση πίσω από τα λόγια του είναι να σας σώσει τα βάσανα που έχει δει ο ίδιος στη ζωή του.

3– Βάλε όρια

Θα χρειαστεί να θέσετε ένα σταθερό όριο χωρίς να ρίξετε… βενζίνη στις φλόγες μιας διαφωνίας. Μην πλησιάζετε το άτομο με θυμό, διαφορετικά θα καταλήξετε σε μια σύγκρουση. Αντίθετα, ενημερώστε τους ότι έχετε ακούσει τι έχουν να πουν, αλλά δεν συμφωνείτε. Και ότι η πρότασή τους δεν είναι αυτή που θέλετε να εφαρμόσετε. Δεν είστε ανοιχτοί να το συζητήσετε περαιτέρω και θέλετε να λήξει εδώ το θέμα. Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό, αν ο άλλος είναι λογικό άτομο και γενικά νοιάζεται για εσάς. Εάν δεν είναι, τότε απλά θα πρέπει να προχωρήσετε παραπέρα και να εφαρμόσετε το βήμα 4.

4– Μειώστε τις επαφές και αγνοήστε τις συμβουλές του

Δεν μπορείτε να ελέγξετε τις ενέργειες των άλλων ανθρώπων. Το μόνο πράγμα που μπορείτε πραγματικά να κάνετε με αυτήν την κατάσταση είναι να μην εμπλακείτε. Εάν επιμένει κάποιος να επικρίνει εσάς και τη ζωή σας, τότε θα χρειαστεί απλώς να μειώσετε την επαφή με το άτομο και να αφήσετε τις συμβουλές του στην άκρη. Η αντιπαράθεση και η διαμάχη με το οποιοδήποτε άτομο είναι σπάνια καλή ιδέα. Αυτό συνήθως κάνει το άλλο άτομο να θυμώσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του πιο σκληρά. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι ένα άσκοπο χάσιμο χρόνου και ένας εύκολος τρόπος για να ξοδέψετε πολλή συναισθηματική ενέργεια χωρίς ουσιαστικό κέρδος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 13 =