αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις απλές κινήσεις που δείχνουν ότι κάποιος σου λέει ψέματα: Εξηγεί μια expert της γλώσσας του σώματος

Τέσσερις απλές κινήσεις που δείχνουν ότι κάποιος σου λέει ψέματα: Εξηγεί μια expert της γλώσσας του σώματος

Δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβεις έναν ψεύτη. Ωστόσο, σύμφωνα με την ειδική στη γλώσσα του σώματος Judi James, υπάρχουν κάποια στοιχεία που μπορεί να τον προδώσουν.

Συνήθως, ο ψεύτης κάνει μια παύση πριν να απαντήσει σε μια ερώτηση. Το ψέμα είναι μια δύσκολη διαδικασία για τον εγκέφαλο. Όταν κάποιος ρωτάται κάτι, η πρώτη αυθόρμητη αντίδραση είναι να πει την αλήθεια. Παρ’ όλα αυτά, αν θέλει να αποκρύψει κάτι, χρειάζεται λίγα δευτερόλεπτα για να καταπνίξει την αλήθεια. Ο εγκέφαλος πρώτα παράγει την αλήθεια, την οποία πρέπει να αποσιωπήσει και να εφεύρει ένα αληθοφανές ψέμα….

Όταν κάποιος κοιτάει προς τα πάνω και αριστερά, δείχνει ότι σκέφτεται και προσπαθεί να ανασύρει κάτι από τη μνήμη του. Ωστόσο, ο καλός ψεύτης κοιτάει επίμονα στα μάτια. Συνήθως αυτό που μπορεί να τον ξεσκεπάσει, είναι ότι γίνεται υπερβολικός. Ενώ μιλάει και κοιτάει τον συνομιλητή του στα μάτια, κάνει πολλές και υπερβολικές χειρονομίες.

Πολλές φορές, ο ψεύτης έχει την ανάγκη να κρύψει το πρόσωπό του, ίσως γιατί φοβάται ότι θα τον καταλάβουν από τις εκφράσεις του. Οι περισσότεροι ακουμπάνε τη μύτη τους ή καλύπτουν με το χέρι το στόμα τους. Άλλοι παίζουν με τα μαλλιά τους, με τα δαχτυλίδια τους ή κουνιούνται νευρικά. Kάνουν κινήσεις για να νιώσουν άνετα και να εκτονώσουν το στρες που προκαλεί ένα ψέμα.

Σε μερικούς ανθρώπους το ψέμα προκαλεί αύξηση του στρες, με αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται οι φυσικοί μηχανισμοί του σώματος για να το αποβάλλουν. Το στόμα στεγνώνει, το σώμα ιδρώνει, οι παλμοί της καρδιάς αυξάνονται και αναπνέει πιο βαριά και αργά.

Θα πρέπει βέβαια να πούμε ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, και ενδέχεται να έχει διαφορετικές αντιδράσεις. Άρα όλα τα παραπάνω δεν είναι απόλυτα, ούτε δείχνουν με σιγουριά 100% ότι κάποιος λέει ψέματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 11 =