αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτην Θεσσαλονίκη μαζεύουν υπογραφές για να μπουν περιορισμοί στις μισθώσεις τύπου Airbnb

Στην Θεσσαλονίκη μαζεύουν υπογραφές για να μπουν περιορισμοί στις μισθώσεις τύπου Airbnb

Κινητικότητα παρατηρείται στην Θεσσαλονίκη, με στόχο να μπουν περιορισμοί στις μισθώσεις τύπου Airbnb στην πόλη. Συγκεκριμένα η «Πόλη Ανάποδα» μαζεύει υπογραφές προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως σημειώνει μάλιστα το Αριστερό Ριζοσπαστικό Σχήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση του, ήδη έχουν μαζευτεί πάνω από 800 υπογραφές.

Οι υπογραφές αναμένεται να κατατεθούν αύριο 19 Φεβρουαρίου, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Πόλης Ανάποδα»

«Εδώ και έναν μήνα περίπου, η «Πόλη Ανάποδα» έχει ξεκινήσει μια καμπάνια για να επιβληθούν περιορισμοί στη βραχυχρόνια μίσθωση και να προστατευτούν οι κάτοικοι από την ανεξέλεγκτη αύξηση των ενοικίων.

Σε αυτό το πλαίσιο οργανώσαμε συλλογή υπογραφών πολιτών προς το Δημοτικό Συμβούλιο καλώντας το να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις, όπως το να ζητήσει από την κεντρική διοίκηση να ενεργοποιήσει για την περιοχή της Θεσσαλονίκης τους περιορισμούς της βραχυχρόνιας μίσθωσης που προβλέπονται από τον νόμο.

Ήδη, πάνω από 800 συμπολίτες/ισσες μας έχουν συνυπογράψει ήδη το παραπάνω κάλεσμα. Η ανταπόκριση στις παρεμβάσεις μας στους δρόμους της πόλης, στα κοινωνικά δίκτυα, στην εκδήλωση που έγινε, έδειξε πόσο επείγον και καυτό είναι αυτό το πρόβλημα για την πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης και ειδικά για τους φτωχότερους και τις φτωχότερες, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φοιτητές.

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, στις 11 πμ, θα καταθέσουμε τις υπογραφές στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Τσαβλή, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα της βραχυχρόνιας μίσθωσης και της αύξησης των ενοικίων, είτε σε ειδική συνεδρίαση είτε στην επόμενη τακτική συνεδρίαση. Στη συνέχεια, θα γίνουν επιτόπου δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, τόσο για το θέμα της συνεδρίασης, όσο και για τα επόμενα βήματα της καμπάνιας μας για το δικαίωμα στην κατοικία».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 15 =