αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣταμάτα να είσαι «υπερβολικά απασχολημένος». Έρευνα δείχνει ότι πρέπει να αφήνεις το μυαλό σου… να τεμπελιάζει

Σταμάτα να είσαι «υπερβολικά απασχολημένος». Έρευνα δείχνει ότι πρέπει να αφήνεις το μυαλό σου… να τεμπελιάζει

Ζούμε σε μια γρήγορη εποχή. Ο όγκος δουλειάς μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ, και όλοι επιδίδονται σε ένα ιδιαίτερο αγώνα… παραγωγικότητας. Προσπαθούν να δουλέψουν όσο πιο πολύ γίνεται, έτσι ώστε να φέρουν όσο το δυνατό μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Φαίνεται όμως ότι αυτά τα δύο δεν συνδέονται πάντα. Σύμφωνα με έρευνα που παραθέτει το CNBC, όταν αφήνουμε το μυαλό μας να χαλαρώσει χωρίς να χρειάζεται να εστιάσει κάπου, τότε αυτομάτως τα κομμάτια του μυαλού μας αρχίζουν να σκέφτονται το μέλλον (στο 48% των περιπτώσεων), το παρόν (28%) και το παρελθόν (12%).

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όταν… τεμπελιάζουμε γινόμαστε πιο δημιουργικοί και πιο καλοί στην επίλυση προβλημάτων. Με άλλα λόγια, ένας περιπλανώμενος νους μας επιτρέπει να κάνουμε τρία κρίσιμα πράγματα:

1# Σχεδιάζουμε το μέλλον. Σκεφτόμαστε το μέλλον 14 φορές πιο συχνά όταν η προσοχή μας είναι ελεύθερη και περιπλανιέται, σε σύγκριση με τις στιγμές που εστιάζουμε σε ένα μόνο πράγμα. Έτσι, χωρίς καν να το συνειδητοποιήσουμε, σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμους στόχους και θέτουμε προτεραιότητες- το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να αφήσουμε το μυαλό μας να «ταξιδέψει».

2# Βρίσκουμε νέες ιδέες. Προσπαθήστε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που βρήκατε μια δημιουργική ιδέα ή λύση. Πιθανότατα αυτό δεν συνέβη όταν τρέχατε να προλάβετε ένα deadline. Είναι πιο πιθανό να συνέβη ενώ κάνατε ένα ντους ή ενώ απολαμβάνατε τον καφέ σας σε ένα παγκάκι στο πάρκο.

3# Χρόνος για επαναφόρτιση. Όταν ο εγκέφαλός μας είναι σε ηρεμία, διατηρούμε πραγματικά την ψυχική και σωματική μας ενέργεια, ώστε να μπορούμε να τα ξοδεύουμε στα σωστά πράγματα. Με απλά λόγια, δεν γίνεται να είσαι συνέχεια στο «κόκκινο». Είναι απαραίτητες οι στιγμές ηρεμίας μέσα στην πιεστική εργάσιμη εβδομάδα. Έτσι θα μπορέσεις να δώσεις την ενέργεια σου στα tasks που πρέπει. Και θα αποφύγεις το burnout.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =