αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ο Tim Cook καταφέρνει να pushάρει την ομάδα του μέσα σε 1 λεπτό (και δεν το βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα)

Πως ο Tim Cook καταφέρνει να pushάρει την ομάδα του μέσα σε 1 λεπτό (και δεν το βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα)

Έχει αναλάβει το «τιμόνι» ενός κολοσσού εδώ και μερικά χρόνια. Και σίγουρα ξέρει πως να διαχειρίζεται ομάδες, με στόχο να τις κάνει όσο πιο παραγωγικές γίνεται. Όχι, ο Tim Cook δεν χρησιμοποιεί… «μαστίγιο». Κάνει το ακριβώς αντίθετο: Εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τις ομάδες εργαζομένων που διαχειρίζεται. Μια τακτική που δεν βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα.

Όπως εξηγεί το αμερικανικό inc.com, μέσα από αυτό τον τρόπο μπορείς να δώσεις κίνητρο και να pushάρεις την ομάδα σου. Χρειάζεται μόλις ένα λεπτό.

Ακόμα κι αν δεν είσαι στο γραφείο, μπορείς να το κάνεις. Ενώ περιμένεις στη ουρά για τον πρωινό καφέ σου, μπορείς να στείλεις ένα email στο οποίο θα εκφράζεις την ευγνωμοσύνη σου προς τους ανθρώπους που έχεις στην ομάδα σου. ‘Η να το κάνεις δημόσια με ένα post. Το κάνει συχνά ο Tim Cook μέσα από τα social profiles του.

Μπορεί να μοιάζει ως λεπτομέρεια, ωστόσο στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ σημαντικό. Αν είσαι leader σε κάποια μεγάλη ή μικρή εταιρία, ξεκίνα να λες μερικά «μπράβο» προς τα μέλη της ομάδα σου. Και κάνε τους να πάνε όλοι μαζί ακόμα πιο ψηλά.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − two =