αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ο Elon Musk καταφέρνει να δουλεύει 100 ώρες την εβδομάδα

Πως ο Elon Musk καταφέρνει να δουλεύει 100 ώρες την εβδομάδα

Επειδή, συνήθως, η επιτυχία δεν είναι τυχαία, έχει ενδιαφέρον να παρατηρείς τι γίνεται πίσω από αυτή. Το πως, δηλαδή, ένας άνθρωπος καταφέρνει να πετύχει τους στόχους του σε βάθος χρόνου. Ποιο είναι το σχέδιο του. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ιδιοκτήτης των Tesla, SpaceX και Solarcity, Elon Musk, δουλεύει περίπου 100 ώρες την εβδομάδα. Πως όμως μπορεί ένας άνθρωπος να εργάζεται τόσο πολύ και μάλιστα να κάνει το ίδιο για περισσότερο από 15 χρόνια; Την απάντηση σε αυτό το ενδιαφέρον ερώτημα, προσπαθεί να δώσει το αμερικανικό site qz.com.

Τι κάνει ο θαυματουργός κύριος Musk για να προλάβει όλες τις δουλειές του αλλά και πως ακριβώς εργάζεται;

Multitasking: Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορούμε να τα κάνουμε μαζί. Ο Elon Musk εφαρμόζει αυτό το μοντέλο. Αν για παράδειγμα μελετάς τα λογιστικά φίλα, μπορείς εκείνη την ώρα να απαντήσεις και σε κάποια emails που σου ζητούν σχετικά με αυτό στοιχεία. Ο Musk δεν βγαίνει έξω ούτε για ένα γεύμα, αν δεν το συνδυάσει με κάτι επαγγελματικό και φυσικά το διάβασμα μερικών emails.

Το feedback: Και μάλιστα… οι διαφορετικές απόψεις. Αν όλοι συμφωνούν μαζί σου για τις κινήσεις που κάνεις, τότε δεν μπορείς να τελειοποιήσεις το προϊόν σου. Ο Elon Musk έχει συλλέξει του κατάλληλους συμβούλους που τον βοηθούν ώστε να αποκτά μια πιο σφαιρική άποψη για τα πράγματα. «Συνεχώς να σκέφτεστε για το πως θα κάνετε τα πράγματα καλύτερα και να θέτετε ερωτήματα στον εαυτό σας» λέει χαρακτηριστικά.

Προετοιμασμένοι εργαζόμενοι: Όταν ο Mr Tesla μπαίνει σε μια συνεδρίαση, περιμένει ότι οι υπάλληλοι του θα είναι έτοιμοι να δώσουν απάντηση σε ότι τους ρωτήσει. Ότι θα έχουν έρθει «διαβασμένοι». Όταν οι υπάλληλοι είναι όντως διαβασμένοι, αφενός λειτουργεί καλύτερα η εταιρία, αφετέρου ο επικεφαλής δεν τρώει χρόνο στο να εξηγεί πράγματα που αυτοί θα έπρεπε ν γνωρίζουν.

Χρονοδιάγραμμα: Αυτό ξεκινά από τη στιγμή που ξυπνάς. Δεν υπάρχει χρόνο για χάσιμο και σερφάρισμα… στο Instagram. Ο Elon Musk δεν έχει καιρό για για πολλά διαλείμματα. Τη Δευτέρα είναι στο Λος Άντζελες για τη SpaceX, Τρίτη και Τετάρτη είναι στη Bay Area για την Tesla, πίσω στο Λος Άντζελες την Πέμπτη. Η Παρασκευή μοιράζεται μεταξύ SpaceX και στο στούντιο σχεδιασμού της Tesla.

Ρίσκο: Ο Musk πάντα είχε το ρίσκο στο πρόγραμμα του. Για παράδειγμα, όταν η Tesla είχε φτάσει στα πρόθυρα της καταστροφής, ο ίδιος έριξε σχεδόν όλη του την περιουσία στην εταιρία. Τώρα η Tesla μετά την κυκλοφορία των high tech μοντέλων της βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη. Και εδώ όμως χωρά ο προγραμματισμός. Αν δεν είστε σίγουροι το πότε θα κάνετε το μεγάλο βήμα, απλά προγραμματίστε το και πάρτε το ρίσκο την κατάλληλη στιγμή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =