αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως μπορείς να δημιουργήσεις μια επιχείρηση μόνος σου και να φτάσεις στην κορυφή

Πως μπορείς να δημιουργήσεις μια επιχείρηση μόνος σου και να φτάσεις στην κορυφή

Οι Solopreneurs είναι σε συνεχή αύξηση. Τι σημαίνει αυτός ο όρος; Πιθανόν να τον έχεις δει να «κυκλοφορεί» είναι οι άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει μια επιχείρηση ή ένα brand μόνοι τους. Είναι αυτοί που δεν βαδίζουν στην συνηθισμένη τακτική, που λέει ότι η «ομάδα κάνει τη διαφορά».

Η τάση αυτή αναμένεται να αυξηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι δημιουργούν τη δική τους επιχείρηση και λειτουργούν ουσιαστικά ως freelancers. Φυσικά, δεν είναι ένας εύκολο δρόμος. Αφού το να πορεύεσαι μόνος επαγγελματικά, μπορεί να σε οδηγήσει στην απομόνωση ή στην έλλειψη της απαραίτητης ώθησης κάποια στιγμή. Υπάρχουν όμως λύσεις και τακτικές που αν τις ακολουθήσεις, είναι πολύ πιθανό να γίνεις ένας πετυχημένος Solopreneur. Το αμερικανικό inc.com, παραθέτει τις 5 κινήσεις που πρέπει να κάνεις.

1- Παρέμεινε εμπνευσμένος

Δημιουργήστε και εφαρμόστε δημιουργικά «διαλείμματα» πριν μπείτε για τα καλά στις υποχρεώσεις σας. Χρειάζεται να βρίσκεται χρόνο έτσι ώστε να ξεκουράζεται το μυαλό. Και την επόμενη ημέρα να έχετε τις δυνάμεις να μπείτε στη δουλειά ακόμα πιο δυναμικά και δημιουργικά. Ξεκινήστε την ημέρα σας διαβάζοντας ένα βιβλίο ή τη συνέντευξη ενός αγαπημένου σας επιχειρηματία. Πειραματιστείτε. Και μόλις βρείτε τις κατάλληλες συνήθειες που ταιριάζουν σε εσάς, εφαρμόστε τες, καθημερινά. Και μη ξεχνάτε: Για να δουλέψει σωστά η επιχείρηση σας δεν πρέπει να είστε… εξαντλημένοι. Βρείτε τρόπους έτσι ώστε να ανανεώνετε το μυαλό σας.

2- Παρέμεινε υπεύθυνος

Ο καθορισμός στόχων είναι μια ικανότητα που σπάνια διδάσκεται. Ωστόσο, ως Solopreneur, είναι απαραίτητο να μετράς την επιτυχία και να παρακολουθείς την πρόοδο. Αυτό θα συμβάλει όχι μόνο στην βελτιστοποίηση των προσπαθειών σου, αλλά θα ε΄σε κρατήσει και ενθουσιώδη. Υπάρχουν πολλά apps που μπορούν να σας βοηθήσουν στο συγκεκριμένο κομμάτι. Εναλλακτικά, μπορείς να βρεις έναν άνθρωπο που θα του στέλνεις την to-do-list σου, μέσω email, κάθε εβδομάδα.

3- Επέκτεινε το μυαλό

Είναι πολύ σημαντικό να διευρύνεις το μυαλό σου, να μαθαίνεις νέες δεξιότητες και να ξεπερνάς τα όρια σου. Μπορείς να ξεκινήσεις, εστιάζοντας στα πεδία που θεωρείς ότι υστερείς. Ψάξε για νέες δεξιότητες που θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος εκεί. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να γίνεις μαέστρος. Αρκεί να είναι αρκετά καλός, έτσι ώστε να κάνεις τη δουλειά. Την ίδια στιγμή, βελτίωσε τα ταλέντα που ήδη έχεις.

4- Μείνε συνδεδεμένος

Πήγαινε σε έναν co-working space ή σε μια ομάδα επιχειρηματιών τουλάχιστον μια φορά το δεκαπενθήμερο. Εκεί μπορείς να μιλήσεις με ανθρώπους, ενώ επίσης διοργανώνονται ενδιαφέροντα events. Με αυτό τον τρόπο θα αναπτύξεις τις δεξιότητες σου και παράλληλα θα μιλήσεις με άλλους Solopreneurs (και όχι μόνο). Βρείτε μια κοινότητα για να μοιραστείτε ιδέες και ιστορίες.

5- Δώσε λίγη δουλειά έξω

Δεν είναι εύκολο να τα κάνεις όλα μόνος. Υπάρχει μια… μαγική λέξη: Outsourcing. Το να δώσεις δηλαδή κάποιες από τις δουλειές που έχεις να κάνεις, σε έναν εξωτερικό συνεργάτη. Έτσι ώστε να βρεις λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Αυτή η επιλογή σίγουρα έχει και κάποιο χρηματικό κόστος. Αν μπορείς να το πραγματοποιήσεις πάντως, θα είναι πολύ καλό για εσένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =