αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως θα αγοράσεις βιβλία με το voucher των 20 ευρώ από τον ΟΑΕΔ

Πως θα αγοράσεις βιβλία με το voucher των 20 ευρώ από τον ΟΑΕΔ

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η ΚΥΑ για το πρόγραμμα 60.000 επιταγών αγοράς βιβλίων για νέους άνεργους ως 24 ετών του ΟΑΕΔ σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News.

Στην συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία για την χορήγηση των 60.000 επιταγών. Να σημειωθεί ότι έχει παραταθεί έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2021, στις 23.59, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιταγών αγοράς βιβλίων για νέους ανέργους έως 24 ετών, που υλοποιείται μέσω της συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του ελληνικού Δημόσιου gov.gr, στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Δικαιούχοι: www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/pistotika-semeiomata-agoras-biblion-se-anergous-neous-programma-up-politismou-kai-athletismou-oaed.

Πάροχοι: www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/parokhoi-biblion-se-anergous-neous-programma-up-politismou-kai-athletismou-oaed.

Το πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ, απευθύνεται σε βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους οποιασδήποτε νομικής μορφής που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας και σε 60.000 δικαιούχους νέους έως 24 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν απαιτούνται δικαιολογητικά από τους δικαιούχους. Η εξακρίβωση της πλήρωσης των προϋποθέσεων συμμετοχής γίνεται από τα στοιχεία που τηρούνται στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και η επιλογή τους γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και ώρα υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησής τους. Οι πάροχοι συνυποβάλλουν στην αίτησή τους τα νομιμοποιητικά δικαιολογητικά της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

Με την επιταγή αξίας 20 ευρώ, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι μπορούν να αγοράσουν όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων, με εξαίρεση τα σχολικά βιβλία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (βιβλία που χορηγούνται δωρεάν από το υπουργείο Παιδείας και λοιπούς δημόσιους φορείς).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 16 =