αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως η Google «έθαβε» ανταγωνιστικά app stores στην πλατφόρμα του Android

Πως η Google «έθαβε» ανταγωνιστικά app stores στην πλατφόρμα του Android

Στη δικαστική διαμάχη της Epic απέναντι στη Google, την οποία η πρώτη κατηγορεί για μονοπωλιακές πρακτικές, αποκαλύπτεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο η έκταση των ενεργειών της Google για να θάψει ανταγωνιστικά app stores στην πλατφόρμα του Android.

Σύμφωνα με τα επίσημα δικαστικά έγγραφα, από το 2019 που επικαλείται το techmaniacs.gr, η Google είχε θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα “Premier Device Program”, μέσω του οποίου έδινε στους κατασκευαστές του Android μεγαλύτερο μερίδιο στα κέρδη της αναζήτησης, με ένα αντάλλαγμα. Να μην εγκαταστήσουν οι OEMs στις συσκευές τους τρίτα app stores. Πιο συγκεκριμένα, έπρεπε να ακολουθήσουν έναν κανόνα κατά τον οποίο απαγορεύονταν εφαρμογές με δικαιώματα εγκατάστασης APKs.

Σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, οι συσκευές που εντάσσονταν στη κατηγορία Premier Device, με απλά λόγια συσκευές που ακολουθούσαν αυτούς τους κανόνες, θα λάμβαναν 12% μερίδιο των εσόδων της αναζήτησης Google σε σύγκριση με το 8% που κανονικά θα κέρδιζαν. Η Google έκανε ακόμη πιο συμφέρον το deal, δίνοντας σε εταιρείες όπως η LG και η Motorola το 3-6% των χρημάτων που θα ξόδευαν οι χρήστες τους στο Google Play Store σε αυτές τις συσκευές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − eight =