αρχικηVIRALΠρώην μηχανικός της Google προβλέπει: «Ο άνθρωπος θα πετύχει την αθανασία σε 7 χρόνια από σήμερα»

Πρώην μηχανικός της Google προβλέπει: «Ο άνθρωπος θα πετύχει την αθανασία σε 7 χρόνια από σήμερα»

Ο επιστήμονας υπολογιστών και μελλοντολόγος Ray Kurzweil έχει θέσει ορισμένα πολύ συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για το πότε η ανθρωπότητα θα επιτύχει την αθανασία. Τα καλά νέα: Εάν οι προβλέψεις του αποδειχτούν ακριβείς, πρέπει απλά να επιβιώσετε για τα επόμενα επτά χρόνια για να έχετε την ευκαιρία να… ζήσετε για πάντα.

Ναι, ο Ray Kurzweil μίλησε στο κανάλι Adagio του YouTube, συζητώντας για την πρόοδο στη γενετική, τη νανοτεχνολογία και τη ρομποτική, η οποία πιστεύει ότι θα οδηγήσει σε «νανορομπότ» που θα αντιστρέφουν την ηλικία. Αυτά τα μικροσκοπικά ρομπότ θα έχουν τη δυνατότητα να επιδιορθώνουν τα κατεστραμμένα κύτταρα και τους ιστούς που φθείρονται καθώς το σώμα γερνάει και θα μας προσφέρουν ανοσία σε ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Οι προβλέψεις ότι ένα τέτοιο κατόρθωμα θα είναι εφικτό μέχρι το 2030 έχουν αντιμετωπιστεί με ενθουσιασμό αλλά και σκεπτικισμό, καθώς η θεραπεία όλων των θανατηφόρων ασθενειών φαίνεται προς το παρόν απρόσιτη.

Παράλληλα, ο επιστήμονας δήλωσε στο Futurism πως «το 2029 είναι η σταθερή ημερομηνία που έχω προβλέψει για το πότε μια τεχνητή νοημοσύνη θα περάσει ένα έγκυρο τεστ Turing και επομένως θα επιτύχει ανθρώπινα επίπεδα νοημοσύνης».

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση του πρώην μηχανικού της Google, όπως εξηγεί το iflscience.com, είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο ιδιαίτερα καλό… στις προβλέψεις. Συγκεκριμένα, το 1990 έκανε 147 προβλέψεις για το μέλλον. Οι 115 αποδείχθηκαν «εντελώς σωστές», ενώ άλλες 12 ήταν ουσιαστικά σωστές και μόνο 3 ήταν εντελώς λάθος. Φυσικά κάνει και λάθος προβλέψεις, όπως η πρόβλεψη ότι τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούνται μέχρι το 2009.

Προσελήφθη από την Google το 2012 για να «δουλέψει σε νέα έργα που περιλαμβάνουν τη μηχανική εκμάθηση και την επεξεργασία γλώσσας», αλλά έκανε προβλέψεις για τις τεχνολογικές εξελίξεις πολύ πριν από αυτό.

Το 1990 προέβλεψε ότι ο καλύτερος σκακιστής του κόσμου θα έχανε από έναν υπολογιστή μέχρι το 2000, και αυτό συνέβη το 1997, όταν ο Deep Blue κέρδισε τον Γκάρι Κασπάροφ. Προέβλεψε επίσης την άνοδο των φορητών υπολογιστών και των smartphone και την στροφή σε περισσότερη ασύρματη τεχνολογία.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 3 =