αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠαραδοχή Τσακαλώτου: «Δεν υπάρχει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για το Ελληνικό»

Παραδοχή Τσακαλώτου: «Δεν υπάρχει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για το Ελληνικό»

Εννέα μήνες μετά την έγκριση από την Βουλή της μεγάλης επένδυσης του Ελληνικού, η κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της για τις καθυστερήσεις στην προώθηση του έργου. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλου, «αυστηρό χρονοδιάγραμμα όταν κάποια πράγματα είναι εκτός ελέγχου της κυβέρνησης δεν μπορεί να υπάρχει».

Παρά ταύτα, σημείωσε σχετικά με το «αν υπάρχει δέσμευση να προχωρήσει η επένδυση όσο γίνεται πιο γρήγορα», ότι «βεβαίως υπάρχει αυτή η δέσμευση».

Ωστόσο, οι εκκρεμότητες ακόμα δεν έχουν επιλυθεί. Ακόμα και για την στελέχωση του Γραφείου Ελληνικού είπε ότι είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για να εντοπιστούν οι ανάγκες στελέχωσής του.

Δεσμεύθηκε πάντως ότι «το θέμα με το δασαρχείο θα λυθεί πάρα πολύ γρήγορα, όπως και με την αρχαιολογική υπηρεσία».

«Προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις, μερικές είναι στο χέρι μας και μερικές όχι» είπε ο κ. Τσακαλώτος, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στους φορείς που εμπλέκονται.

«Όταν υπάρχουν ανεξάρτητες αρχές ή θα υπάρχουν ή θα έχεις αποφάσεις των υπουργών» είπε, τονίζοντας ότι οι Αρχές αυτές «δουλεύουν με τον δικό τους τρόπο και την δική τους κρίση». Για να καθησυχάσει πάντως τις ανησυχίες που υπάρχουν είπε ότι «στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται η οριστική επίλυση του ζητήματος».

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι «από την στιγμή που ψηφίσαμε όλοι την επένδυση, υπάρχει ένα ερώτημα που αφορά 70.000 νέους που θέλουν να δουλέψουν σε αυτό το μεγάλο εμβληματικό έργο».

Όπως σημείωσε εξάλλου «γιατί το δασαρχείο χρειάζεται οκτώ μήνες για να αποφανθεί, όταν το θέμα έχει τελειώσει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους;».

«Όταν υπάρχει απόφαση που λέει ότι δεν προϋπήρχε δάσος, γιατί δεν προχωράει η διαδικασία;» διερωτήθηκε, επισημαίνοντας ότι έχουν περάσει εννέα μήνες και ακόμα υπάρχουν άλυτα θέματα, ενώ υπενθύμισε ότι θα χρειαστούν και 6-7 μήνες για την έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος για την παράδοση του έργου στον επενδυτή.

«Δεν θα προλάβετε ούτε σε ένα χρόνο να προχωρήσετε» επισήμανε στον υπουργό Οικονομικών.

Πηγή: in.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =