αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε business ιδέες που μπορείς να ξεκινήσεις με κάτω από 1.000 ευρώ | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Πέντε business ιδέες που μπορείς να ξεκινήσεις με κάτω από 1.000 ευρώ | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Είναι μια από τις βασικές δικαιολογίες που ακούμε από ανθρώπους που έχουν μια ιδέα αλλά δεν την κάνουν πράξη: «Δεν έχω αρκετά χρήματα για να ξεκινήσω». Τα χρήματα όντως μπορούν να σε βοηθήσουν να «τρέξεις» κάποιες διαδικασίες πιο γρήγορα. Ωστόσο, ειδικά στην digital εποχή μας, δεν χρειάζεται να έχεις… ένα μπαούλο γεμάτο με λεφτά, για να ξεκινήσεις ένα δικό σου project ή μια business δραστηριότητα.

Για την ιστορία, απλά να πω ότι το It’s Possible ξεκίνησε το 2016 με μόλις 450 ευρώ. Τόσο κόστισε η κατασκευή του website. Δε υπήρχε κάποιος Όμιλος με media από πίσω, ούτε κάποια τράπεζα, ούτε κάποιος άλλος εξωτερικός χρηματοδότης. Ούτε σήμερα υπάρχει.

Τα χρήματα δεν πρέπει να αποτελούν δικαιολογία. Ειδικά στο digital πεδίο. Οκ, αν κάποιος πει ότι θέλει να φτιάξει ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων, εκεί χρειάζεται πολύ περισσότερα χρήματα.

Τώρα θα δούμε 5 business ιδέες που μπορείς να ξεκινήσεις, με αρχικό κεφάλαιο κάτω από 1.000 ευρώ. Τα περισσότερα από αυτά τα projects μάλιστα, μπορείς να τα «τρέξεις» remote ενώ βρίσκεσαι οπουδήποτε στον κόσμο. Από το δωμάτιο σου, από έναν co-working χώρο ή από μια παραλία. Ενώ για κάποια από αυτά τα projects, χρειάζεσαι πολύ λιγότερα από 1.000 ευρώ για να ξεκινήσεις.

1# Κατασκευή και συντήρηση website. Δεν σας κρύβω ότι πολύ συχνά μου έρχονται emails από χώρες όπως η Ινδία. Από ανθρώπους που ουσιαστικά αυτοπροτείνονται, για να μου κατασκευάσουν ένα website, ένα App ή να συντηρήσουν ένα υπάρχον ιστολόγιο. Δεν έχει σημασία που η τοποθεσία τους είναι τόσο μακριά. Μπορούν να έχουν πελάτες από όλο τον κόσμο. Και σίγουρα ξεκίνησαν με πολύ μικρό αρχικό κεφάλαιο, και κάποιες βασικές γνώσεις προγραμματισμού.

2# Matchmaking υπηρεσίες. Όχι δεν μιλάω μόνο για το Tinder. Μπορείς να «συνδέεις» εταιρίες με υπηρεσίες που ενδεχομένως χρειάζονται. Ένα site που κάνει αυτήν την δουλειά είναι το Zintro. Το οποίο «συνδέει» διάφορες εταιρίες, με projects, freelancers και υπηρεσίες. Και «τρέχει» online.

3# Digital Marketing και PR. Όχι οι εταιρίες δεν χρησιμοποιούν πλέον… φυλλάδια για να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους, να βρουν πελάτες και να «χτίσουν» το προφίλ τους. Τις περισσότερες φορές όλα γίνονται μέσω ίντερνετ. Το Digital Marketing είναι μια ειδικότητα που «παίζει» πολύ ακόμα και στις αγγελίες που θα δεις. Μήπως να το σκεφτείς;

4# Πώληση φωτογραφιών online. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι επαγγελματίας φωτογράφος. Υπάρχουν πλέον πολλά websites (δες εδώ μια σχετική λίστα) που σου επιτρέπουν να «ανεβάσεις» τις φωτογραφίες σου, και στην συνέχεια να πληρωθείς ανάλογα με τις πωλήσεις (downloads) που θα πετύχει η κάθε μια. Μπορείς να ξεκινήσεις ακόμα και με το κινητό σου, αν έχει μια αξιοπρεπή κάμερα.

5# Το δικό σου website. Φυσικά δεν θα μπορούσα να αφήσω από έξω αυτό. Τα δεδομένα εδώ έχουν ως εξής: Φτιάχνεις το δικό σου website (ή αναθέτεις σε κάποιον ειδικό να στο φτιάξει). Μέσα σε 1 εβδομάδα ή 15 ημέρες θα είναι στον «αέρα». Μετά το ζητούμενο είναι να χτίσεις ένα κοινό που θα σε διαβάζει. Και στην συνέχεια θα μπορείς να έχεις έσοδα από διαφημιστικές συμφωνίες. Το συγκεκριμένο project μπορεί να «τρέξει» ακόμα και από το σπίτι σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − twelve =