αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σωτήρια tips για να διαχειριστείς τις «φορτωμένες» εργάσιμες ημέρες σου

Πέντε σωτήρια tips για να διαχειριστείς τις «φορτωμένες» εργάσιμες ημέρες σου

Σε όλους έχει τύχει να βιώσουμε κάποια «τρελή» εργάσιμη ημέρα. ‘Η μάλλον μας έχει τύχει πολλές φορές. Είναι τότε που οι 24 ώρες… δεν σου φτάνουν για να ολοκληρώσεις όλα τα tasks.

Και ποια είναι η λύση; Η Productivity expert Julie Morgenstern, έχει βοηθήσει εργαζομένους σε μεγάλες εταιρίες όπως η Amazon, να διαχειριστούν καλύτερα της εργάσιμες ημέρες τους. Ειδικά εκείνες τις ημέρες όπου όλα τρέχουν… με τρελούς ρυθμούς. Μιλώντας στο CNBC, εξηγεί ότι η προσέγγιση που έχεις στην ιεράρχηση και ολοκλήρωση των tasks μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην παραγωγικότητα σου και στο πως νιώθεις στο τέλος της ημέρας.

Όλα είναι θέμα οργάνωσης και προτεραιοτήτων. Η Julie Morgenstern παραθέτει 5 απλά tips, έτσι ώστε να διαχειριστείς καλύτερα τις «τρελές» εργάσιμες ημέρες σου.

1- Χρησιμοποίησε ένα παραδοσιακό ξυπνητήρι, όχι το κινητό. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να ξεκινήσεις να τσεκάρεις τα emails και τα εταιρικά chat από το πρώτο λεπτό. Μην ξεκινάς την ημέρα με δουλειά.

2- Μην τσεκάρεις τα email με το που ξυπνάς. Χρησιμοποίησε την πρώτη ώρα της ημέρας, για να κάνεις κάτι που χρειάζεται να έχει «φρέσκο μυαλό».

3- Δημιούργησε συγκεκριμένα time slots 30-40 λεπτών, για να τσεκάρεις τα emails. Μην το κάνεις… συνέχεια.

4- Μην ξεχνάς να τρως μέσα στην ημέρα

5- Ο κανόνας «αύριο+2». Η Julie Morgenstern έχει εφαρμόσει τον συγκεκριμένο κανόνα που λέει ότι πρέπει να κάνεις τον προγραμματισμό σου για 3 ημέρες μπροστά. Έτσι, κάθε πρωί θα ξεκινάς με συγκεκριμένα tasks, και δεν θα σκέφτεσαι… τι έχεις να κάνεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 12 =