αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που θα δεις νωρίς και δείχνουν ότι η startup σου θα πετύχει

Πέντε σημάδια που θα δεις νωρίς και δείχνουν ότι η startup σου θα πετύχει

Ωραία, είχες μια ιδέα, την έκανες πράξη και η startup σου έχει βγει στην αγορά. Έχει περάσει το πρώτο χρονικό διάστημα και δεν έχεις δει σημάδια… αποτυχίας. Αλλά το ερώτημα υπάρχει: «Είμαι στον σωστό δρόμο;».

Είναι αλήθεια ότι χρειάζεται χρόνος για να μπορέσεις να έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα, σχετικά με τις προοπτικές που (δεν) ανοίγονται μπροστά σου. Άλλωστε, για να έρθει η επιτυχία στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, χρειάζεται χρόνος. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημάδια τα οποία θα δεις νωρίς και δείχνουν ότι είσαι στον δρόμο της επιτυχίας, όπως λέει το αμερικανικό Entrepreneur.com.

1# Καθαρή στρατηγική. Δεν χρειάζεται να είναι η ίδια από την αρχή. Μεγάλες εταιρίες όπως η Uber και η Airbnb, δεν ξεκίνησαν ακριβώς έτσι όπως τις γνωρίζουμε σήμερα. Η αρχική ιδέα της Airbnb είναι ακόμα μέσα στο όνομα της: Airbed and Breakfast. Αλλά ποιος περιμένει να βρει κάτι τέτοιο στο κατάλυμα που θα μισθώσει σήμερα; Η εμπειρία έχει αλλάξει. Πάρε το πρώτο feedback και φτιάξε μια ξεκάθαρη στρατηγική, η οποία μπορεί να μην είναι ακριβώς ίδια με την original ιδέα σου.

2# Οι καταναλωτές σε βρίσκουν μόνοι τους. Αν το project σου έχει διαδοθεί πολύ γρήγορα από στόμα σε στόμα και οι καταναλωτές φτάνουν οι ίδιοι σε εσένα, είναι ένα καλό σημάδι. Φαίνεται ότι η αγορά έχει δει κάτι που αρέσει. Τα social media μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή τη διάδοση.

3# Θετική ταμειακή ροή. Δεν χρειάζεται να γίνεις εκατομμυριούχος… μέσα σε μια νύχτα. Αυτό που μετρά καταρχήν είναι να μαζέψεις πελάτες/ χρήστες. Ωστόσο, αν καταφέρεις να ξεφύγεις γρήγορα από το αρνητικό πρόσημο στα οικονομικά του project σου, είναι ένα καλό δείγμα ότι αυτό που σκέφτηκες μπορεί να φέρει και χρήματα.

4# Καλή ομάδα. Οι ομάδες κάνουν τη διαφορά. Αν έχεις κοντά σου άτομα που έχουν καλή επικοινωνία μεταξύ τους, και είναι ενθουσιασμένοι με αυτό που κάνετε, είσαι σε καλό δρόμο. Μοιράσου τις νίκες και να είσαι ειλικρινής για τις ήττες, συνεχίζοντας να ρωτάς και να ακούς.

5# Εστίασε στο «γιατί». Το έχουμε πει και σε άλλα άρθρα. Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές και εμπόδια. Αλλά το δικό σου «γιατί» είναι αυτό που θα σε κρατήσει στον σωστό δρόμο, χωρίς να τα παρατήσεις. Είναι ο μεγάλος σκοπός σου. Αυτός για τον οποίο ξεκίνησαν όλα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 11 =