αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα για τα οποία ποτέ δεν συμβιβάζονται οι πετυχημένοι άνθρωποι

Πέντε πράγματα για τα οποία ποτέ δεν συμβιβάζονται οι πετυχημένοι άνθρωποι

Η επιτυχία είναι διαφορετική για τον καθένα. Αλλά ανεξάρτητα από το ποια είναι η version της δικής σας επιτυχίας, υπάρχουν μερικά πράγματα στα οποία απλά δεν μπορείτε να συμβιβαστείτε εάν θέλετε να είστε επιτυχημένοι. Υπάρχουν «κόκκινες γραμμές». Εδώ είναι λοιπόν 5 πράγματα για τα οποία ποτέ δεν συμβιβάζονται οι πετυχημένοι άνθρωποι.

1# Αυτοσεβασμός. Όλοι έχουμε μετανιώσει για πράγματα που έχουμε κάνει στη ζωή μας. Αλλά αν θέλετε να είστε πραγματικά επιτυχημένοι, τότε πρέπει να διατηρήσετε τον αυτοσεβασμό σας. Μην φτάσετε στο σημείο να κοιτάτε πίσω τη ζωή σας με λύπη επειδή θυσιάσατε τον αυτοσεβασμό σας για τα κέρδη. Ένα υγιές επίπεδο αυτοσεβασμού σας επιτρέπει να έχετε την αυτοπεποίθηση για να θέσετε σταθερά όρια. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν τι πρεσβεύουν και ποιες είναι οι αξίες τους και αποδέχονται τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους. Δεν θα ξεπουλήσουν τον εαυτό τους.

2# Δεν μιλούν πίσω από την πλάτη των άλλων. Μάλλον δεν θα κερδίσεις τίποτα από αυτό μακροπρόθεσμα. Και τις περισσότερες φορές, το μόνο που κάνετε είναι να μιλάτε άσχημα για κάποιον άλλον που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ένας επιτυχημένος άνθρωπος καταλαβαίνει ότι η ιδιωτική ζωή ενός άλλου ατόμου δεν είναι δική του δουλειά. Και όταν κουτσομπολεύεις κρυφά, απλώς κάνεις τον εαυτό σου πιο επικριτικό και τοξικό άτομο.

3# Ξεκάθαροι στόχοι. Εάν ένα επιτυχημένο άτομο πρόκειται να αναλάβει δράση για να πετύχει κάτι, τότε θα είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο τελικός του στόχος και οι ενέργειες που πρέπει να κάνει για να τον πετύχει. Δεν αρκεί για ένα επιτυχημένο άτομο να λέει ότι πρόκειται απλώς να «χάσει βάρος». Είναι πολύ γενικό. Έτσι, αντί για «θέλω να χάσω βάρος» θα μπορούσε να πει «Μέχρι τον Δεκέμβριο αυτού του έτους, θα ζυγίσω X κιλά». ή ακόμα και «Θα χάνω X κιλά κάθε μήνα για να φτάσω τον στόχο μου για το Y βάρος μέχρι την 1η Δεκεμβρίου αυτού του έτους».

4# Δουλειά. Εάν θέλετε να είστε επιτυχημένοι, τότε πρέπει να κάνετε τη δουλειά. Είναι σπάνιο να χτίσεις κάτι σπουδαίο, αν δεν αναλάβεις δράση και δεν καταβάλεις προσπάθεια. Θέλεις να γίνεις μαραθωνοδρόμος; Κάνε προπόνηση και τρέξε τακτικά. Θέλεις να γίνεις συγγραφέας; Διάβασε και γράψε συνεχώς. Θέλετε να μιλήσετε μία άλλη γλώσσα; Μάθετε νέες λέξεις σε αυτή τη γλώσσα κάθε μέρα. Η επιτυχία δεν έρχεται… μαγικά. Πρέπει να κάνεις την δουλειά.

5# Εκτιμούν τις μικρές νίκες κάθε ημέρα. Η επιτυχία απαιτεί χρόνο. Είναι σπάνιο να πετύχεις την «εκτόξευση» από τη μια μέρα στην άλλη. Αλλά κάθε ημέρα που περνά, πετυχαίνεις μικρές νίκες. Κάνεις πρόοδο που μπορεί να σε οδηγήσει στον τελικό προορισμό σου. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι μικρές νίκες που γίνονται συχνά, σε οδηγούν αργά και σταθερά μπροστά. Οι μικρές νίκες αθροίζονται σε κάτι μεγάλο. Θέλετε να γράψετε ένα βιβλίο; Γράψε 2 σελίδες την ημέρα και θα έχεις γράψει ένα βιβλίο σε 6 μήνες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =