αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέντε «μυστικά» για να βρεις το… επόμενο Bitcoin και να επενδύσεις εκεί

Πέντε «μυστικά» για να βρεις το… επόμενο Bitcoin και να επενδύσεις εκεί

Η συζήτηση για το Bitcoin καλά κρατεί. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν το… επόμενο Bitcoin. Δηλαδή το επόμενο κρυπτονόμισμα που θα «εκτοξευτεί».

Ωστόσο, το να επιλέξει κανείς τους επόμενους νικητές στο σύμπαν των κρυπτονομισμάτων είναι πολύ δύσκολο πράγμα για όρισμένους λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι υπάρχουν πάνω από 1.000 κρυπτονομίσματα για να διαλέξεις – 1.426 για την ακρίβεια. Ένας άλλος λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν “θεμελιώδεις” τρόποι υπολογισμού για να μπορείς να εκτιμήσεις την “εσωτερική” αξία κάθε νομίσματος, όπως συμβαίνει με τα παραδοσιακά στοιχεία του ενεργητικού. Το μόνο που είναι διαθέσιμο είναι ένας ιστότοπος με μία υπόσχεση ότι το νόμισμα θα αλλάξει τον καπιταλιστικό κόσμο, εάν υιοθετηθεί για να αντικαταστήσει τα εθνικά νομίσματα στις καθημερινές συναλλαγές.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Forbes, υπάρχει η συμπεριφορική χρηματοοικονομική και τεχνική ανάλυση που παρέχει μερικές συμβουλές για να κοσκινίσετε και να βρείτε τα τυχερά κέρματα μέσα έναν λαβύρινθο κρυπτονομισμάτων.

1. Ψάξτε για κρυπτονομίσματα που η τιμή διαπραγμάτευσής τους δεν ξεπερνά το ένα δολάριο. Αυτό είναι σημαντικό για ορισμένους λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι μία τιμή κάτω από ένα δολάριο δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι το κρυπτονόμισμα είναι “φτηνό”, ειδικά για τους επενδυτές με περιορισμένα κεφάλαια. Ένας άλλος είναι ότι οι μικρότεροι αριθμοί μπορούν πιο εύκολα να διπλασιαστούν και να τριπλασιαστούν από τους μεγαλύτερους αριθμούς, βοηθώντας έτσι να δημιουργηθεί μία ορμή που τελικά θα δημιουργήσει έναν χείμαρρο. Αυτό συμβαδίζει με τα αστρονομικά κέρδη που έχουμε δει από κρυπτονομίσματα που η τιμή τους βρίσκεται μερικά δεκαδικά ψηφία πίσω από το μηδέν. Όπως το RubleBit, με τιμή 0,038, που αυξήθηκε 522% τις τελευταίες επτά ημέρες. Και το CYDER, με τιμή διαπραγμάτευσης στα 0,082, που αυξήθηκε κατά 7,412% – βλ. Πίνακα.

2. Ελέγξτε τους ιστότοπους των κρυπτονομισμάτων για να αξιολογήσετε ποια νομίσματα είναι πιο ελπιδοφόρα. Εννοούμε, σε ό,τι αφορά τις δυνατότητές τους να υιοθετηθούν ως νομίσματα. Στην πραγματικότητα, αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκτιμηθεί η “εσωτερική” αξία κάθε νομίσματος, μόλις φθάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο προς απόκτηση, χρησιμοποιώντας την ποσοτική θεωρία του χρήματος.

3. Τσεκάρετε το Reddit για να μάθετε ποια νομίσματα ακολουθούνται από κάποια κοινότητα. Οι κοινότητες Reddit αποτελούνται από “καινοτόμους” και “πρώιμους κατόχους”. Αν και είναι μικρές, αυτές οι ομάδες βοηθούν να διαδοθεί ο βόμβος σε μια μεγαλύτερη ομάδα την “πρώιμη πλειονότητα”, η οποία προωθεί τη ζήτηση για το νόμισμα. Και αυτό σημαίνει υψηλότερες τιμές, όταν ακολουθείται από μια σταθερή προσφορά.

4. Ψάξτε για κρυπτονομίσματα με υψηλή προσφορά χρήματος σε κυκλοφορία έναντι της μέγιστης προσφοράς. Υπάρχει ένας προφανής λόγος: οι τιμές αυτών των κρυπτονομισμάτων είναι πιο πιθανό να αυξηθούν με την αυξανόμενη ζήτηση, καθώς  η διαθέσιμη εναπομείνασα προσφορά είναι χαμηλή και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

5. Ελέγξτε τον όγκο του κρυπτονομίσματος και τα διαγράμματα τιμών. Τα κρυπτοσυστήματα που θα θέλατε να εξετάσετε έχουν ένα γράφημα που δείχνει επιτάχυνση τιμών και αύξηση όγκου, καθώς αυτό το είδος διαγράμματος αποτελεί επιβεβαίωση της σωστής στιγμής για αυτά τα νομίσματα.

Φυσικά, αυτές οι συμβουλές θα πρέπει να διαβάζονται με εξαιρετική προσοχή. Η επένδυση σε μία παρατηρούμενη ορμή και όχι σε θεμελιώδη χαρακτηριστικά είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι, καθώς είναι δύσκολο να προβλεφθεί πότε η ορμή αυτή θα εξασθενίσει και τα κέρματα θα καταστούν σχεδόν άχρηστα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + four =