αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λάθη με τα χρήματα που δεν κάνουν ποτέ οι πολύ πλούσιοι άνθρωποι

Πέντε λάθη με τα χρήματα που δεν κάνουν ποτέ οι πολύ πλούσιοι άνθρωποι

Υπάρχουν δύο πράγματα που γνωρίζουμε με βεβαιότητα για τους εκατομμυριούχους: Γνωρίζουν ακριβώς πού πηγαίνουν τα χρήματά τους και τι να μην κάνουν με αυτά.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι πολύ πλούσιοι άνθρωποι, σαν τον Bill Gates και τον Warren Buffett, έχουν συγκεκριμένες οικονομικές συνήθειες που εφαρμόζουν. Εδώ είναι 5 πράγματα που δεν θα δείτε ποτέ να κάνουν οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου. Και μπορείτε να τα αντιγράψετε.

1# Δεν σπαταλούν χρήματα σε πρόσθετες χρεώσεις

Οι πλούσιοι γνωρίζουν ότι οι πρόσθετες χρεώσεις/ τόκοι είναι χάσιμο χρόνου (και χρήματος, φυσικά), οπότε η σωστή πρακτική είναι να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους στην ώρα τους. Επωφελούνται από δυνατότητες όπως η αυτόματη πληρωμή για να αποφύγουν καθυστερημένες πληρωμές για οτιδήποτε, από κοινόχρηστα έως λογαριασμούς πιστωτικών καρτών.

Προσέχουν επίσης τις τραπεζικές προμήθειες. Πολλές τράπεζες θα σας χρεώσουν επιπλέον χρήματα για τις υπηρεσίες τους και ίσως να μην το γνωρίζετε καν. Θυμήσου και το άρθρο: Τι χρεώνουν οι τράπεζες στην κάθε προμήθεια που μας χρεώνουν (Λίστα).

2# Δεν κάνουν παρορμητικές αγορές

Ναι, βλέπουμε εκατομμυριούχους να ρίχνουν έναν τόνο μετρητών για να πάρουν ακριβά πράγματα (π.χ. μια Lamborghini των 500.000 δολαρίων), αλλά οι έξυπνοι είναι εκπληκτικά φειδωλοί. Ο Bill Gates φορά ένα ρολόι 10 δολαρίων. Ο Warren Buffett τρώει το ίδιο πράγμα για πρωινό στα McDonald’s κάθε μέρα — και ποτέ δεν κοστίζει περισσότερο από 3,17 $. Ο Mark Zuckerberg οδηγεί ένα Volkswagen.

«Οι πλούσιοι δεν γίνονται πλούσιοι ξοδεύοντας αλόγιστα. Γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι με το να είναι προσεκτικοί αγοραστές, μπορούν να επιτύχουν έναν τρόπο ζωής αρκετά σκαλοπάτια χαμηλότερα στην εισοδηματική κλίμακα», σημειώνει η ερευνήτρια αγοράς Pam Danziger. Οι παρορμητικές δαπάνες οδηγούν σε σπατάλες, υπερβολικές δαπάνες και χρέος – τρία πράγματα που αποφεύγουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι.

3# Δεν παρασύρονται από κόλπα μάρκετινγκ

Τα κόλπα του μάρκετινγκ είναι παντού. Οι πλούσιοι βλέπουν τη μεγάλη εικόνα και πάντα σταθμίζουν τα οφέλη της ποιότητας έναντι του κόστους.

Για να υιοθετήσετε αυτή τη συνήθεια, κάντε την έρευνά σας και λάβετε υπόψη τα ωφέλη πριν κάνετε μια αγορά, μεγάλη ή μικρή. Αγοράζοντας ένα πιο ακριβό αλλά καλοφτιαγμένο αντικείμενο που θα χρησιμοποιείτε για χρόνια, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα, αντί να χρειαστεί να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε ένα κακώς κατασκευασμένο αντικείμενο.

4# Δεν έχουν μόνο μία πηγή εισοδήματος

Η ύπαρξη πολλαπλών ροών εισοδήματος θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε περισσότερα χρήματα. Οι πλούσιοι άνθρωποι δεν βασίζονται ποτέ σε μία μόνο πηγή εισοδήματος. Ακόμα κι αν έχεις μια πρωινή δουλειά, δοκίμασε για παράδειγμα να ξεκινήσεις μερικά παράλληλα projects ως freelancer.

5# Δεν κοιτούν τι κάνουν οι άλλοι

Όχι, μην αγοράσεις το νέο iPhone ή ένα ακριβό ρολόι… επειδή το έχει ο συνάδελφος σου στο γραφείο. Οι φίλοι, οι γείτονές σας ή οι συνάδελφοί σας μπορεί να έχουν το πιο πρόσφατο “must-have” τεχνολογικό gadget, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεστε ένα τέτοιο κι εσείς. Επίσης ίσως να διαπιστώσετε σύντομα ότι ούτε εκείνοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τον τρόπο ζωής τους. Εσείς αποφασίστε πώς θέλετε να είναι η ζωή σας τώρα — και στο μέλλον. Μην αφήσετε κανέναν άλλο να πάρει αυτή την απόφαση για εσάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =