αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε γρήγορα tips για να ξυπνάς νωρίς κάθε πρωί: Εξηγεί ο business γκουρού Robin Sharma

Πέντε γρήγορα tips για να ξυπνάς νωρίς κάθε πρωί: Εξηγεί ο business γκουρού Robin Sharma

Για τον Robin Sharma έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Είναι business coach και συγγραφέας. Έχει κυκλοφορήσει πολλά βιβλία που εστιάζουν στην ηγεσία και στην διαχείριση του στρες (κάποια από αυτά έχουν κυκλοφορήσει και στα ελληνικά). Ενώ ο ίδιος έχει ιδρύσει επίσης την εταιρία Sharma Leadership International.

Μάλιστα, τον Robin Sharma εμπιστεύονται μεγάλες εταιρίες όπως οι Nike, Microsoft, FedEx, PwC, HP, Oracle, και NASA. ‘Η πανεπιστήμια όπως το Yale University. Εταιρίες και Οργανισμοί σαν αυτούς, έχουν καλέσει κατά καιρούς τον Sharma για να κάνει ομιλίες και να δώσει τις συμβουλές του.

Στα βιβλία και τις ομιλίες του, έχει αναφερθεί πολλές φορές στην σημασία του να ξυπνάς στις 5 το πρωί, όταν οι υπόλοιποι άνθρωποι κοιμούνται. Τότε που ο «θόρυβος» και οι αντιπερισπασμοί είναι λιγότεροι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη ώρα της ημέρας σου, ανάμεσα στις 5:00 και στις 6:00, μπορεί να κάνει τη διαφορά. «Στις 5 το πρωί είναι η πιο ήσυχη ώρα της ημέρας» είπε ο Sharma σε πρόσφατη συνέντευξη του.

Αλλά πως μπορεί να γίνει κάποιος πρωινός τύπος; Ο Sharma στο παρακάτω βίντεο, δίνει 5 γρήγορα tips.

1# Παρέμεινε fit. Όπως εξηγεί ο διάσημος συγγραφέας, όταν είσαι σε καλή φυσική κατάσταση, χρειάζεσαι λιγότερο ύπνο. Έχεις περισσότερη ενέργεια, μεγαλύτερες αντοχές και μπορείς να βγάλεις ακόμα μεγαλύτερο πάθος πάνω σε αυτό που κάνεις.

2# Κάνε μασάζ 1 φορά την εβδομάδα. «Δεν είχα χάσιμο χρόνου, είναι μια επένδυση» λέει ο Sharma. Έτσι βελτιώνεις την κυκλοφορία του αίματος. Και κατ’ επέκταση έχεις περισσότερη ενέργεια και άρα ανάγκη για λιγότερο ύπνο.

3# Καλή δίαιτα. «Μην τρώτε φαγητό μετά τις 8 το βράδυ», τονίζει ο ίδιος. Και δίνει μάλιστα συγκεκριμένες συμβουλές για τις τροφές που είναι καλό να τρως ανά 4 ώρες μέσα στην ημέρα.

4# Ξύπνα το πρωί και γράψε τις ιδέες σου σε ένα χαρτί. Όταν έχεις πολλές σκοτούρες στο κεφάλι σου, χάνεις ενέργεια. Και χρειάζεσαι περισσότερο ύπνο. Αν γράψεις σε ένα λευκό χαρτί αυτά που έχεις στο κεφάλι σου, θα σου φύγει ένα βάρος. Και θα έχεις ενέργεια για άλλα πράγματα. Κάπως έτσι θα είναι πιο εύκολο και να ξυπνάς νωρίς το πρωί.

5# Βρες τρόπους να αγαπήσεις τη δουλειά σου. Ναι, ξυπνάμε πιο εύκολα το πρωί αν πρόκειται να κάνουμε κάτι που μας αρέσει. Όπως εξηγεί ο Sharma, είναι σημαντικό να βρεις έναν «μεγάλο σκοπό» στη δουλειά σου. Οποιοδήποτε επάγγελμα κι αν κάνεις. Είναι σημαντικό να νιώθεις ότι η δουλειά σου έχει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =