αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ CEO της Airbnb προβλέπει ότι μετά το τέλος της κρίσης ο κόσμος θα θέλει πάλι να ταξιδέψει

Ο CEO της Airbnb προβλέπει ότι μετά το τέλος της κρίσης ο κόσμος θα θέλει πάλι να ταξιδέψει

Η Airbnb είναι αναμφίβολα ένας από τους κολοσσούς που έχουν πληγεί περισσότερο στην εποχή του Covid-19. Και φυσικά όλοι όσοι δραστηριοποιούνται κάτω από την «ομπρέλα» της εν λόγω πλατφόρμας. Είναι λογικό- σε μια εποχή όπου τα ταξίδια… είναι απαγορευμένα.

Ωστόσο, ο CEO της εταιρίας είναι αισιόδοξος. Ο Brian Chesky μίλησε το Bloomberg. Για την ώρα, ο Chesky ομολογεί πως δεν μπορεί να κάνει περισσότερα από το να περιμένει, αλλά δηλώνει αισιόδοξος. Ο CEO λέει πως έχει μειώσει τις διαφημιστικές δαπάνες και ότι σκοπεύει να επικεντρωθεί σε νέα πρότζεκτς. Επιμένει όμως ότι η απάντηση στα προβλήματα της εταιρείας δεν είναι να αλλάξει δραματικά την φιλοσοφία της επιχείρησής του.

«Στοιχηματίζω ότι όταν τελειώσει η κρίση και το μέτρο της κοινωνικής απόστασης, οι άνθρωποι θα θέλουν τελικά πάλι να συνδεθούν» τονίζει ο CEO.

Το ερώτημα εδώ βέβαια είναι… το πότε θα τελειώσει η κρίση.

Ο Chesky στοιχηματίζει όμως πως η ανάκαμψη μετά την πανδημία θα μοιάζει πολύ με την ανάκαμψη από την τελευταία ύφεση, με τους σκληροπυρηνικούς Αμερικανούς να είναι πιο πρόθυμοι να διαθέσουν εφεδρικά υπνοδωμάτια, γκαράζ και δεύτερες κατοικίες, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα ενοικιάσουν σε έναν ασυμπτωματικό ταξιδιώτη. Το σχέδιο, λέει, είναι να επικεντρωθεί σε αυτούς τους οικοδεσπότες μερικής απασχόλησης και να δώσει λιγότερη έμφαση στους επαγγελματίες οικοδεσπότες που ήταν ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εταιρεία, που δύσκολα θα ρυθμιστεί, θα είναι η επίδραση της πανδημίας στην ψυχική κατάσταση των ανθρώπων. Ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση, το ταξίδι θα είναι λίγο τρομακτικό και γεμάτο αβεβαιότητα. καθώς θα είναι μια έξοδος από την comfort zone και θα απαιτεί στενή επαφή με πολλούς άλλους ανθρώπους.

Κατά την εκτίμησή του Chesky, η επιχειρηματικότητα στο hosting θα στραφεί στο να προσφέρονται μακροπρόθεσμα ενοίκια σε κατοίκους της πόλης που αναζητούν ένα παρατεταμένο καταφύγιο. Λέει επίσης ότι πολλοί από τους επισκέπτες μπορεί να συνεχίσουν να νοικιάζουν δωμάτια Airbnb, ακόμη και μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού, καθώς οι προσπάθειες κοινωνικής απόστασης θα κρατήσουν περισσότερους ανθρώπους έξω από τα γραφεία τους.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο πείραμα καθώς οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι μπορούν να εργαστούν από απόσταση», λέει. «Πιστεύουμε ότι είναι μια τεράστια ευκαιρία».

Ο Chesky αποκαλύπτει ότι μόλις τελειώσει το χειρότερο σκέλος της κρίσης, θα εμπορεύεται προσωπικές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι στις δικές τους πόλεις, καθώς θεωρεί ότι ο κόσμος θα χρειαστεί νέες μορφές ψυχαγωγίας που δεν θα περιλαμβάνουν το να στριμώχνεται σε μπαρ ή κινηματογράφους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 4 =