αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 πιο συνηθισμένες τακτικές που χρησιμοποιούν οι «ψυχολογικοί χειριστές» για να σε ελέγξουν

Οι 6 πιο συνηθισμένες τακτικές που χρησιμοποιούν οι «ψυχολογικοί χειριστές» για να σε ελέγξουν

Οι χειριστικοί άνθρωποι είναι μια περίεργη κατηγορία ανθρώπων. Χρησιμοποιούν ιδιαίτερες τακτικές για να λυγίσουν τους άλλους μπροστά στη θέλησή τους. Και επειδή ο απώτερος στόχος τους είναι να ελέγχουν τους άλλους, μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνοι.

Στην καλύτερη περίπτωση είναι τοξικοί, αλλά οι προθέσεις τους μπορεί να κυμαίνονται από αβλαβείς έως κακόβουλες. Ακολουθούν 6 κοινές τακτικές που πρέπει να προσέξετε. Μήπως βλέπεις κάποιες από αυτές σε κάποιον από τους ανθρώπους γύρω σου;

1. Παίζουν το θύμα. Μία από τις πιο συχνές τακτικές ενός ψυχολογικού χειριστή είναι να παίζει το θύμα. Παίζοντας το θύμα όποτε μπορούν, το χρησιμοποιήσουν για να πάρουν αυτό που θέλουν- ουσιαστικά κάνουν τον εαυτό τους να μοιάζει με θύμα και όλοι οι άλλοι να μοιάζουν με τον κακό. Προσέξτε κάποιον που τοποθετεί τον εαυτό του στο ρόλο του θύματος σε κάθε κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί.

2. Ανατρέπουν το σκηνικό. Μια άλλη τακτική που χρησιμοποιούν είναι η ανατροπή του σκηνικού. Κάθε φορά που αποκαλείτε κάποιον χειραγωγό, σπεύδει να ανατρέψει τα δεδομένα εναντίον σας. Για παράδειγμα, αν τον πιάσετε να λέει ψέματα ή να σε εξαπατά με κάποιο τρόπο, θα θυμώσει μαζί σας που αμφισβητείτε τη συμπεριφορά του.

3. Σε κάνουν να νιώθεις ενοχές. Οι ψυχολογικοί χειριστές θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πάρουν αυτό που θέλουν. Ετσι αν κάποιος δεν κάνει ο,τι θέλουν εκείνοι, τότε του δημιουργούν ενοχές. Για να λυγίσει πιο εύκολα.

4. Χρησιμοποιούν τις ανασφάλειες σου εναντίον σου. Προσέξτε να μην πείτε ποτέ σε έναν τέτοιο άνθρωπο τις ανασφάλειές σας. Είναι μάστερ στο να χρησιμοποιούν τις ανασφάλειες και τα τρωτά σημεία σας εναντίον σας.

5. Gaslight. Η Νο1 τακτική χειραγώγησης των νάρκισσων. Το Gaslighting είναι ουσιαστικά όταν κάποιος αρνείται ένα γεγονός ή μια συνομιλία που έχει συμβεί. «Πότε έγινε αυτό;» μπορεί να είναι η πρώτη αντίδραση του. Το gaslighting δυνητικά μπορεί να υπάρξει σε κάθε είδους σχέση.

6. Η τακτική του… καθρέφτη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν κάποιος είναι παρόμοιος με εμάς, νιώθουμε πιο άνετα μαζί του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ψυχολογικοί χειριστές χρησιμοποιούν την τακτική καθρέφτη για να μιμηθούν τα ενδιαφέροντα και τις συμπεριφορές των άλλων, ώστε να φαίνονται όμοιοι με αυτούς, και επομένως οι άλλοι να είναι πιο άνετοι. Στη συνέχεια είναι πολύ πιο εύκολο να τους χειριστούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν βλέπεις αυτά τα 3 απρόσμενα σημάδια στον εαυτό σου, είσαι πιο πετυχημένος από ότι νομίζεις

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − seven =