αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΟι 6 «κρυφοί» λόγοι για τους οποίους κάνουμε ό,τι κάνουμε: Εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη

Οι 6 «κρυφοί» λόγοι για τους οποίους κάνουμε ό,τι κάνουμε: Εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη

Τελικά, πως λαμβάνουμε μια απόφαση όταν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι στην ζωή μας; Πίσω από τις συμπεριφορές μας «κρύβονται» 6 ανάγκες που συνήθως θέλουμε να καλύψουμε. «Πολλές φορές αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνουν κάποια πράγματα στη ζωή μας, γιατί συμπεριφερόμαστε μερικές φορές με έναν τρόπο που δεν θα θέλαμε ή γιατί κάποιοι μας φέρονται με τρόπο που δεν μας αρέσει. Η εξήγηση είναι πίσω από τις ανάγκες που όλοι οι άνθρωποι θέλουμε να καλύψουμε, αλλά που επιλέγουμε να καλύπτουμε με διαφορετικό τρόπο ο καθένας» λέει στο It’s Possible η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη.

Η ίδια, παραθέτει τους 6 λόγους για τους οποίους κάνουμε ό,τι κάνουμε στην επαγγελματική ή την προσωπική μας ζωή. Πίσω από κάθε κίνηση μας, είναι πιθανό να κρύβεται μία ή περισσότερες από τις παρακάτω ανάγκες.

  1. Ασφάλεια- Σιγουριά. Θέλουμε σταθερότητα και σιγουριά στις σχέσεις μας, στα οικονομικά μας για παράδειγμα, ότι θα έχουμε να φάμε, θα έχουμε σπίτι , ζεστασιά, καθαριότητα κτλ. Όμως τη σταθερότητα κάποιος μπορεί να προσπαθεί να την καλύψει ζηλεύοντας τον σύντροφο του.
  2. Ανασφάλεια- Αβεβαιότητα. Στην ουσία είναι η ανάγκη για ποικιλία και επιλογές. Είναι η ανάγκη για το απρόβλεπτο και όχι το βαρετό, ίδιο και αναμενόμενο. Σε αυτή την περίπτωση κάποιος μπορεί να επιλέγει να την καλύπτει αυτή την ανάγκη με την ταχύτητα.
  3. Αγάπη και Σύνδεση. Για να προχωράμε στη ζωή μας και να νιώθουμε όμορφα χρειαζόμαστε να νιώθουμε ότι μας αγαπούν. Μεγαλώνουμε με την ιδέα ότι όταν μας αγαπούν είμαστε ασφαλείς και σημαντικοί! Εδώ κάποιος μπορεί ακόμα και να αρρωσταίνει συχνά για να νιώθει ότι τον αγαπούν. Αν δεν μπορούμε ή δεν ξέρουμε για παράδειγμα πως να καλύψουμε αλλιώς αυτή την ανάγκη.
  4. Το να νιώθεις σημαντικός. Θέλω να νιώθω σημαντικός μέσα από τη δουλειά μου και αυτά που κάνω. Σημαντικός για αυτό που είμαι και αυτό που μπορώ να προσφέρω. Για αυτό τόσοι άνθρωποι ποστάρουμε στα social media για τα μέρη που πάμε, την εμφάνιση μας, αυτά που κάνουμε. Μέσα από αυτά αισθανόμαστε σημαντικοί.
  5. Το να αναπτύσσεσαι προσωπικά. Οι άνθρωποι θέλουμε να νιώθουμε ότι προχωράμε και αναπτυσσόμαστε. Στη δουλειά, εξωτερικά όπως τη φροντίδα του σώματος και της εμφάνισης μας και εσωτερικά με γνώσεις, συμπεράσματα που μας αναπτύσσουν και μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά. 
  6. Το να συνεισφέρεις. Όταν έχεις καλύψει αρκετές από τις ανάγκες σου με ουσιαστικό τρόπο για εσένα αυτό που τελικά θέλεις να κάνεις είναι να συνεισφέρεις γιατί τελικά δίνοντας στους άλλους νιώθεις ότι η ζωή σου έχει ουσιαστική σημασία. 

«Με όλες τις συμπεριφορές μας προσπαθούμε να καλύψουμε μια ανάγκη μας. Ακόμα και όταν η συμπεριφορά μας είναι κατά γενική ομολογία “κακή” η θετική μας πρόθεση πίσω από αυτή είναι να καλύψουμε μια από αυτές τις 6 σημαντικές για εμάς ανάγκες που μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι υπάρχει ουσία και λόγος να ζούμε» σημειώνει η Μαρία Μισύρη. Και καταλήγει: «Αν επικεντρωθούμε στο να καλύπτουμε αυτές μας τις ανάγκες με έναν τρόπο που μας κάνει και καλό τότε θα πετύχουμε και την πολυπόθητη για εμάς ισορροπία».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 7 =