αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι δύο «παίχτες» που έχουν μπει δυνατά στην διεκδίκηση της Creta Farms

Οι δύο «παίχτες» που έχουν μπει δυνατά στην διεκδίκηση της Creta Farms

Δύο δεσμευτικές προσφορές από την Impala Invest του Δ. Βιντζηλαίου (μέτοχος της Λακωνικής Τροφίμων) και από την Lime Capital που ελέγχει τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩNH για την απόκτηση στρατηγικής θέσης στην Creta Farm υποβλήθηκαν τελικώς υπόψη της EY που διαχειρίστηκε την όλη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη φάση αρχικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος το παρόν είχαν δηλώσει έξι επενδυτικά σχήματα, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Θ. Δουζόγλου. οποίος είχε συμπαραταχθεί με τον κ. Κωνσταντίνο Δομαζάκη, έναν εκ των ιδρυτών της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αξιολόγησης των δύο διεκδικητών πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δεσμευτικές προτάσεις τους βρίσκονται «πολύ κοντά». Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η EY ως διαχειριστής εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για την εισηγμένη αλλαντοβιομηχανία θα ενημερώσει σήμερα το απόγευμα τις εμπλεκόμενες πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες ασκούν πλέον τον έλεγχο.

Σημειώνεται ότι έως και σήμερα η εταιρεία βρίσκεται εμπορικά εκτός αγοράς, καθώς η μηδαμινή ρευστότητα της δεν της έχει επιτρέψει να παράγει. Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της εβδομάδας εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η νομική προεργασία για την αποδέσμευση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 4 εκατ. ευρώ, η οποία θα επιτρέψει τουλάχιστον την επανεκκίνηση της παραγωγής.

Μετά τη φάση αξιολόγησης των προσφορών εκτιμάται ότι θα μεσολαβήσει διαπραγμάτευση με τον επικρατέστερο στρατηγικό επενδυτή και ακολούθως η κατάθεση αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106 β ή δ του πτωχευτικού, διαδικασία που οριακά προλαβαίνει το χρονικό ορόσημο λήξης του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνολικές οφειλές της Creta Farm αγγίζουν τα 153 εκατ. ευρώ και εφόσον η συμφωνία εισόδου στρατηγικού επενδυτή τελεσφορήσει οι παραπάνω οφειλές υπόκειται σε «κούρεμα» της τάξης του 50% (εξαιρουμένων των οφειλών στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία οι οποίες αγγίζουν τα 13 εκατ. ευρώ).

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 19 =