αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άλλοι αγνοούν τα deadlines σου; Εδώ είναι οι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Οι άλλοι αγνοούν τα deadlines σου; Εδώ είναι οι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Όταν εργάζεσαι σε πυρετώδεις ρυθμούς είναι λογικό να βιώνεις αρκετές απογοητεύσεις και προβλήματα μέσα στην ημέρα. Κάποια από τα τελευταία μπορεί να προέρχονται από την αναβλητικότητα ή τους πιο αργούς ρυθμούς με τους οποίους εργάζεται -για οποιονδήποτε λόγο- ένας συνάδελφός σου. Ειδικά όταν στη μέση υπάρχουν deadline που πρέπει να τηρηθούν και οι άλλοι δε φαίνονται να μοιράζονται την ίδια αίσθηση ευθύνης μαζί σου. Υπάρχει όμως στρατηγική για να το αντιμετωπίσεις όλο αυτό. Και περικλείεται σε 4 απλά βήματα.

1. Κάνε όσο πιο σαφές γίνεται το deadline

«Αν δεν παραδώσεις την εργασία μέχρι την Τετάρτη θα σου ξεριζώσω την καρδιά με κουτάλι» είναι μια φράση που μάλλον δε θα βοηθούσε την κατάσταση αλλά αντί αυτής μπορείς να θέσεις ένα ξεκάθαρο και κατανοητό deadline. Ιδανικό θα ήταν να το αναφέρεις από το πρώτο email που θα στείλεις για την εν λόγω δουλειά ή από το πρώτο meeting που θα γίνει για το συγκεκριμένο project. Αυτό είναι ένα σωστό βήμα ώστε να σεβαστεί ο άλλος την προθεσμία που του έχεις δώσει χωρίς να αγχωθεί – ακόμη.

2. Μην είσαι εγωκεντρικός

Λίγο πολύ το έχεις κάνει, όπως όλοι μας. Ο καθένας θέλει άλλωστε η δουλειά του να έχει προτεραιότητα, αλλά για βάλε και λίγο τον εαυτό σου στη θέση του άλλου. Γιατί το δικό σου project να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του; «Γιατί έτσι πρέπει» είναι μια γρήγορη σκέψη που θα έρθει στο μυαλό σου. Αλλά όχι η σωστή. Σκέψου μόνο πόση πίεση μπορεί να περιέχει μια γεμάτη ημέρα στο γραφείο και έχεις την απάντηση. Αντ’ αυτού προσπάθησε με κάποιες δικές σου ενέργειες να διευκολύνεις την κατάσταση για όλους. Βγάλε το «εγώ» από το κεφάλι σου και φρόντισε να ενισχύεις το «εμείς».

3. Προσοχή στα follow up

Από τη μία δεν επιθυμείς να αφήνεις τις μέρες να περνούν χωρίς να έχεις κάποια ενημέρωση για το πώς κυλά η δουλειά και σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεται η πρόοδός της. Aπό την άλλη, σε καμιά περίπτωση δεν θέλεις να γίνεις εκείνος ο ενοχλητικός τύπος που βομβαρδίζει με e-mail τους συναδέλφους ή τους υφιστάμενούς του. Ατάκες αλλά κυρίως συμπεριφορές του στυλ «Το θέλω χτες» θα σε καταστήσουν τουλάχιστον μαλάκα στα μάτια τους, καθώς η σύγχυση και η δυσανασχέτηση θα είναι τα αποτελέσματα που θα εισπράξεις. Ιδανικό θα ήταν να κάνεις ένα follow up μερικές ημέρες πριν και να ζητήσεις ευγενικά μια συνοπτική ενημέρωση για την πορεία των εργασιών, ρωτώντας παράλληλα αν χρειάζεται να κάνεις και κάτι επιπλέον εσύ.

4. Φρόντισε να είσαι ένα βήμα μπροστά

Είτε σου αρέσει είτε όχι κάποιοι θα συνεχίσουν να αγνοούν τόσο τα αιτήματά σου όσο και τις προθεσμίες που θέτεις. Είναι ενοχλητικό, αλλά συμβαίνει. Φρόντισε λοιπόν στο follow up σου να αναφέρεις για μια ακόμη φορά όλα τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί ο στόχος. Και σε κάθε περίπτωση -ειδικά αν είσαι προϊστάμενος- έχε και ένα εναλλακτικό σχέδιο στο μυαλό σου σε περίπτωση που όλα πάνε στραβά.

Πηγή: Askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =