αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκινούν τα υδροπλάνα στην Ελλάδα: Έρχεται η προσωρινή άδεια λειτουργίας

Ξεκινούν τα υδροπλάνα στην Ελλάδα: Έρχεται η προσωρινή άδεια λειτουργίας

Ξεκλειδώνει η δυνατότητα λειτουργίας υδατοδρομίων στη χώρα μετά από 10 και πλέον χρόνια προσπαθειών. Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, τροποποιούνται οι διατάξεις του ν.4663/2020 σχετικά με τη λειτουργία των υδατοδρομίων, καθώς πλέον ο φορέας θα μπορεί με μια προσωρινή άδεια λειτουργίας να ξεκινήσει να δρομολογεί υδροπλάνα μέχρι την έκδοση της επίσημης άδειας.

Αυτό σημαίνει πως ο επενδυτής θα μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία ενός υδατοδρομίου, να προσελκύσει επιβάτες ενόσω η Πολιτεία θα προχωρά στην αδειοδότηση του.

Όπως αναφέρει στέλεχος του χώρου, ουσιαστικά “δένει” τους επενδυτές οι οποίοι μετά από τόσα χρόνια υποσχέσεων βλέπουν πλέον μια σαφή ένδειξη ότι η επένδυση τους έχει νόημα.

Οι προσωρινές άδειες θα έχουν ισχύ κατά μέγιστο το ένα έτος, περίοδος στην οποία θα πρέπει να επιτευχθεί η επίσημη άδεια. Σε αυτή τη διάρκεια όμως το υδατοδρόμιο θα έχει ζήσει μια περίοδο λειτουργίας στην οποία θα φανεί αν το σημείο που έχει επιλεγεί είναι άξιο λόγο.

Όπως αναλυτικά αναφέρεται “Η εν λόγω άδεια λειτουργίας ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής άδειας ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου και χορηγείται, σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία, σε δημόσιο φορέα, σε ενώσεις προσώπων και σε φυσικά πρόσωπα ή σε κράτος-μέλος της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ. καθώς και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ν.π.ι.δ.), υπό τους προβλεπόμενους όρους και προϋποθέσεις (αναγκαίος εξοπλισμός, εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό κ.λπ.)”.

Πηγή: ypodomes.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 16 =