αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι. Και τους κάνουν να ξεχωρίζουν

Πέντε συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι. Και τους κάνουν να ξεχωρίζουν

Εάν θέλετε πραγματικά να είστε επιτυχημένοι στη ζωή, πρέπει να αρχίσετε να εξετάζετε τις συνήθειές σας. Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν φτάνουν στους μεγάλους στόχους τους… κατά τύχη. Τα καταφέρνουν μέσα από συνήθειες που χτίζονται κάθε μέρα. Μια σοφή φράση λέει ότι η ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας. Και δεν έχει άδικο.

Αν κάνεις τα σωστά πράγματα κάθε μέρα, τότε θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις στην επιτυχία- όπως κι αν ορίζεται αυτή για εσένα. Εδώ είναι λοιπόν 5 συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι και τους κάνουν να ξεχωρίζουν. Μήπως να «αντιγράψεις» κάποιες από αυτές;

1# Είναι προνοητικοί. Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν περιμένουν να συμβεί κάτι για να αντιδράσουν στη συνέχεια. Προσπαθούν να είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά και να κάνουν τα πράγματα να συμβούν. Μην περιμένετε να συμβούν καλά πράγματα μαγικά. Ένας επιτυχημένος άνθρωπος δημιουργεί ένα σχέδιο και καταλαβαίνει ποιες εργασίες θα του φέρουν πρόοδο και επικεντρώνεται αποκλειστικά σε αυτές. Αυτός είναι ο λόγος που καταλαβαίνουν ποιες εργασίες έχουν πραγματικά σημασία και τις ιεραρχούν.

2# Διαχειρίζονται το περιβάλλον τους. Για να πετύχει αυτό που θέλει να πετύχει, ένας επιτυχημένος άνθρωπος φροντίζει να έχει το κατάλληλο περιβάλλον γύρω του. Ξέρουν τι τους κάνει παραγωγικούς, και σχεδιάζουν αυτό το περιβάλλον όσο καλύτερα μπορούν. Οργανώνουν ένα συγκεκριμένο μέρος στο σπίτι τους που τους επιτρέπει να έχουν ηρεμία και ησυχία για να κάνουν τις δουλειές τους. Και φυσικά έχουν τους σωστούς ανθρώπους γύρω τους. Θυμήσου το άρθρο «Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους».

3# Είναι αισιόδοξοι. Όταν είμαστε θετικοί, είναι πιο πιθανό να είμαστε αποτελεσματικοί και παραγωγικοί. Οι πετυχημένοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό και προσπαθούν να παραμένουν αισιόδοξοι. Ένας επιτυχημένος άνθρωπος προσπαθεί να βλέπει κάθε κατάσταση όσο πιο αισιόδοξα γίνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοούν την πραγματικότητά ή ότι αποφεύγουν τις δύσκολες καταστάσεις. Το να είσαι αισιόδοξος σημαίνει ότι προσεγγίζεις τις δυσκολίες με πιο παραγωγικό τρόπο. Οι τύποι αυτοί λοιπόν δεν χάνουν χρόνο μένοντας στα αρνητικά. Αντιθέτως, κοιτάζουν τι μπορούν να μάθουν από τις αρνητικές καταστάσεις και πώς μπορεί αυτό να τους βοηθήσει στο μέλλον.

4# Ξέρουν πότε πρέπει να τα παρατούν. Ναι, είναι καλό να έχεις υπομονή και επιμονή για να φτάσεις σε έναν μεγάλο στόχο. Αλλά δεν οδηγούν όλες οι ιδέες και τα σχέδια στην επιτυχία. Οι πετυχημένοι άνθρωποι ξέρουν πότε πρέπει να τα παρατούν, έτσι ώστε να βαδίσουν σε νέα μονοπάτια. Και να επενδύσουν την ενέργεια και τον χρόνο τους σε κάτι νέο. Προσπαθούν ξανά χρησιμοποιώντας μια διαφορετική προσέγγιση.

5# Επιβραβεύουν τον εαυτό τους. Κανείς δεν μπορεί να εργάζεται για 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Είναι αδύνατο. Ένας επιτυχημένος άνθρωπος γνωρίζει ότι είναι σημαντικό να κάνει ένα διάλειμμα και να ανταμείβει τον εαυτό του για τη σκληρή δουλειά και αυτό που έχει επιτύχει. Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, αλλά ακόμα και οι μικρές ανταμοιβές μπορούν να μας δώσουν ώθηση μέσα στον «μαραθώνιο». ΄Ένα δείπνο σε ένα εστιατόριο, η άθληση, ένα μικρό ταξίδι ή μια μάζωξη με φίλους μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα και να μας κρατήσουν φρέσκους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =