αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκινούν τα έργα για το τεχνολογικό πάρκο Thess Intec στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινούν τα έργα για το τεχνολογικό πάρκο Thess Intec στη Θεσσαλονίκη

«Την άνοιξη μπαίνουν οι μπουλντόζες και το καλοκαίρι του 2025 θα υπάρχουν τα πρώτα κτίρια που θα στεγάζουν και τους πρώτους πελάτες του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς Thess Intec στη Θεσσαλονίκη», επισήμανε ο Operations manager του Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης , Τριαντάφυλλος Δαράβαλης, μιλώντας στη θεματική ενότητα Τεχνολογία-Καινοτομία του συμποσίου διοργάνωσε την Τρίτη 15/11 στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Hellas), με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη πύλη ανάπτυξης για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο 2.0».

«Είμαστε σε αναμονή του Προεδρικού Διατάγματος», είπε απαντώντας σε ερώτηση για τη γνωμοδότηση του ΣτΕ, που ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία αναφορικά με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και ειδικότερα αναφορικά με τον υγρότοπο που υπάρχει στην περιοχή ενδιαφέροντος και ο οποίος αποκαλείται «παράκτιο έλος Περαίας». «Μας ζητήθηκε να γίνει μια πρόσθετη περιβαλλοντική μελέτη, την οποία θα έχουμε στα χέρια μας στις επόμενες 25 ημέρες και θα την προωθήσουμε για την ενσωμάτωσή της στο φάκελο που καταθέσαμε», διευκρίνισε.

Στην ίδια ενότητα ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Κυριάκος Λουφάκης, είπε ότι στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία του Θύλακα Υποδοχής Καινοτόμων Δραστηριοτήτων, ειδικά για επιχειρήσεις και ερευνητικούς φορείς του κλάδου της Αγροδιατροφής σε έκταση στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Μιλώντας για τη σπουδαιότητα της έννοιας της καινοτομίας τόνισε ότι «είναι αυτή που τελικά οδηγεί στο οικονομικό κέρδος».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =