αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συμπεριφορές που δείχνουν ότι κάποιος είναι ανασφαλής (ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνει)

Πέντε συμπεριφορές που δείχνουν ότι κάποιος είναι ανασφαλής (ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνει)

Μήπως είσαι ανασφαλής; Η ανασφάλεια επηρεάζει το κάθε άτομο διαφορετικά. Όταν είσαι ανασφαλής, μια από τις κύριες ανησυχίες είναι ότι οι άνθρωποι γύρω σου δεν καταλαβαίνουν πώς σκέφτεσαι. Έτσι, μία παρεξήγηση μπορεί να σας κάνει να είστε ακόμα πιο ανασφαλείς για τον εαυτό σας. Είναι επίσης πιθανό να μην θέλετε να παραδεχτείτε ότι ζείτε μέσα στην ανασφάλεια.

Ωστόσο, αν θέλετε να βγείτε από αυτόν τον φαύλο κύκλο, το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να κατανοήσετε τι συμβαίνει μέσα σας και να μάθετε να αλλάζετε τη νοοτροπία σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι με ανασφάλειες προσπαθούν να κρύψουν το έντονο άγχος που νιώθουν. Εδώ είναι μερικές συνήθεις συμπεριφορές του ανασφαλούς ατόμου που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε. Μήπως βλέπεις κάποιες από αυτές σε εσένα;

Επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις

Όταν δεν έχετε αυτοπεποίθηση και έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση, μπορεί να διαπιστώσετε ότι κάνετε τις ίδιες ερωτήσεις ξανά και ξανά. Για παράδειγμα, έχετε ένα νέο ντύσιμο που είναι λίγο πιο τολμηρό από το συνηθισμένο σας στυλ. Αισθάνεστε αγχωμένοι να φορέσετε τα ρούχα δημόσια. Μπορείς να ρωτήσεις την οικογένεια και τους φίλους σου 50 φορές αν φαίνεσαι εντάξει, επειδή είσαι τόσο ανασφαλής. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να ξεχωρίζετε με οποιονδήποτε τρόπο, καθώς δεν αισθάνεστε άνετα με τίποτα.

Απολογείσαι για τα πάντα

Ζητάς συγγνώμη για διάφορα πράγματα, είτε είσαι ένοχος είτε όχι; Η σκέψη ότι κάποιος είναι θυμωμένος μαζί σου σε βαραίνει. Δεν θέλετε να χάσετε μια σχέση, επομένως είστε πρόθυμοι να ζητήσετε συγγνώμη. Αυτό είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι έχετε έλλειψη αυτοπεποίθησης, καθώς αισθάνεστε ότι χρειάζεται συνεχώς να διορθώνετε τα πράγματα.

Δεν θες να είσαι ανάμεσα σε πολύ κόσμο

Εάν έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση και καταπολεμάτε ανασφάλειες, δεν σας αρέσει να είστε μέσα σε μια μεγάλη ομάδα. Προτιμάτε να κινήστε σε μικρότερα, πιο οικεία περιβάλλοντα. Πηγαίνοντας σε κάτι σαν μία ροκ συναυλία, όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, πιθανότατα θα σας προκαλούσε μεγάλο άγχος.

Ο φόβος της απόρριψης

Ο φόβος της απόρριψης σας βάζει σε μια έντονη συναισθηματική κατάσταση. Είναι ένας φαύλος διανοητικός κύκλος που καταστρέφει την αυτοπεποίθησή σας. Ανησυχείτε για πράγματα που πιθανότατα δεν θα συμβούν ποτέ. Ο Δρ Zimmermann από το University of New South Wales έχει μελετήσει εκτενώς αυτό το κοινό πρόβλημα. Διαπίστωσε ότι η απόρριψη είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής και κάθε άτομο θα το βιώσει κάποια στιγμή. Ωστόσο, ο ίδιος τονίζει ότι το πώς επεξεργάζεσαι αυτά τα συναισθήματα είναι σημαντικό για το αν θα προχωρήσεις ή θα σακατευτείς από τους φόβους.

Ανησυχείς ότι οι άλλοι μιλούν πίσω από την πλάτη σου

Εάν μπείτε σε ένα δωμάτιο και ακούσετε ψιθύρους, η ανασφάλειά σας θα σας κάνει αυτόματα να πιστεύετε… ότι μιλάνε για εσάς. Η έλλειψη αυτοπεποίθησής σας κάνει να πιστεύετε ότι οι άλλοι δεν σας συμπαθούν και συζητούν τα μαλλιά, τα ρούχα σας ή άλλα θέματα που σας αφορούν. Η ανασφάλειά θα σας κάνει να ανησυχείτε για τους κουτσομπόληδες ακόμα και όταν δεν υπάρχει βάση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − fifteen =