αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέο ωράριο: Ανοίγουν από τις 7 το πρωί τα σούπερ μάρκετ

Νέο ωράριο: Ανοίγουν από τις 7 το πρωί τα σούπερ μάρκετ

Ανοικτά από τις 7 το πρωί είναι σήμερα τα σούπερ μάρκετ όλη της χώρας. Μπορεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ λίγο μετά τις 2 το ξημέρωμα, ωστόσο ήδη από τις 7 το πρωί αρκετοί καταναλωτές έχουν σπεύσει να κάνουν τις αγορές τους.

Και αυτό γιατί όλες οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ είχαν ενημερώσει τους υπαλλήλους και τους καταναλωτές τους ότι πλέον θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο τις καθημερινές από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ όπως και το Σάββατο ενώ τα καταστήματα θα παραμένουν ανοικτά και την Κυριακή, από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, όπως έχει κάνει γνωστό μέσω δηλώσεών του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Το μέτρο της Κυριακάτικης λειτουργίας των σούπερ μάρκετ θα επανεξεταστεί τη Δευτέρα. Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΜEGA “αύριο Κυριακή τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν 9 το πρωί με 5 το απόγευμα, το πρωί της Δευτέρας θα αξιολογήσουμε τα στοιχεία της κίνησης και αναλόγως θα αποφασίσουμε αν θα ανοίξουν και τις επόμενες Κυριακές”.

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές. Η απόφαση θα αφορά στις 4 επόμενες Κυριακές αλλά ο υπουργός σημείωσε ότι αν διαπιστωθεί ότι έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση, αυτή η πρόβλεψη μπορεί και να αλλάξει.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: “οι εργαζόμενοι έχουν κερδίσει το σεβασμό μας” και σχετικά με τις ελλείψεις σε αντισηπτικά σημείωσε ότι γίνεται τροφοδοσία της αγοράς, οι παραγγελίες εκτελούνται κανονικά, γίνονται και εισαγωγές και χθες αδειοδοτήθηκε από τον Ε.Ο.Φ ακόμη μία μονάδα παραγωγής αντισηπτικών.

Στην ΠΝΠ αναφέρεται πως παρατείνεται το ωράριο των σούπερ μάρκετ μέχρι τις 10 το βράδυ από Δευτέρα έως και Σάββατο ενώ με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη θα προβλέπεται η υποχρέωση λειτουργίας των σούπερ μάρκετ και τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα στο 18ο άρθρο της ΠΝΠ σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων αναφέρεται ότι για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 6 μήνες, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων δύναται να παρατείνεται το εθνικό πλαίσιο ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων κατά μία ώρα από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά δύο ώρες το Σάββατο.

Επίσης αναφέρεται ότι εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού COVID-19, και για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων δύναται να προβλέπεται η υποχρέωση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων ή κατηγοριών αυτών τις Κυριακές, είτε για όλη την Επικράτεια είτε για μέρος αυτής. Επιπλέον για το ίδιο χρονικό διάστημα, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι δυνατόν να υποχρεώνονται τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων ή κατηγορίες αυτών να πωλούν εφημερίδες. Εφημερίδες πωλούν σήμερα τα περίπτερα και αρκετά μικρά καταστήματα γειτονιάς.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =