αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέα λειτουργία: Θα μπορείς να κάνεις αίτημα σε πολιτικούς μέσω του Facebook. Και να παίρνεις support από άλλους χρήστες

Νέα λειτουργία: Θα μπορείς να κάνεις αίτημα σε πολιτικούς μέσω του Facebook. Και να παίρνεις support από άλλους χρήστες

Μπορεί το να κάνουμε γνωστές τις απόψεις μας μέσω των social media και ειδικά τις πολιτικές, να μην έχει κάποιο απτό αποτέλεσμα στον πραγματικό κόσμο, ωστόσο το Facebook θέλει να το αλλάξει αυτό. Πλέον, μέσω του Community Action δίνει ένα πλαίσιο στους χρήστες μέσα από το οποίο μπορούν να συζητούν και να απαιτούν δράσεις με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Όπως βλέπετε και στην εικόνα παραπάνω, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν μία αίτηση ή πρόταση για κάποιο θέμα που τους απασχολεί, κάνοντας tag πολιτικούς ή δημόσιους φορείς που πιστεύουν πως μπορούν να τους βοηθήσουν με τον αγώνα τους. Συγκεντρώνοντας υποστήριξη άλλων χρηστών μέσω του “Support” πλήκτρου, η αίτησή τους αποκτά κύρος και βάρος, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να αφήσουν και σχόλια για το θέμα, ακριβώς όπως σχολιάζουν σε posts από groups.

Το όλο σύστημα απειλείται όμως από την κατάχρηση των χρηστών αλλά και από τα σχόλια των trolls. Το Facebook το γνωρίζει αυτό και θα βασιστεί σε προληπτικούς αλγορίθμους, αναφορές χρηστών και moderators για να κρατήσει τις συζητήσεις “καθαρές”.

Τα Community Actions ξεκίνησαν ήδη στις ΗΠΑ μετά από εβδομάδες δοκιμών. Το Facebook θα αποκαλύπτει τον αριθμό των υποστηρικτών για κάθε Action, αλλά ο κάθε χρήστης θα μπορεί να βλέπει μόνο τα ονόματα των φίλων του που υποστηρίζουν επίσης τη συγκεκριμένη δράση.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + eleven =