αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μόνο ένας ανόητος δεν αλλάζει ποτέ γνώμη»: 8 σοφές φράσεις από τον Richard Branson

«Μόνο ένας ανόητος δεν αλλάζει ποτέ γνώμη»: 8 σοφές φράσεις από τον Richard Branson

Για τον Richard Branson έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος, χτίζοντας τον κολοσσό που λέγεται Virgin Group.

Σήμερα διαχειρίζεται περισσότερα από 400 εμπορικά brands αξίας 5 δις ευρώ, υπό την ομπρέλα της υπερ-επιχείρησης Virgin Group.

Μάλιστα ξεκίνησε με ελάχιστα χρήματα και σε πολύ μικρή ηλικία. Ο Branson ξεκίνησε το πρώτο του project, το Student Magazine, στα 16 του, με μόλις 500 Λίρες. Ήταν ένα νεανικό περιοδικό, το οποίο δημιουργούσε ο ίδιος και το πουλούσε στο σχολείο του. «Ήμουν μόνο 16 ετών όταν έβγαλα το περιοδικό, και δεν είχα πολλά χρήματα» εξηγεί.

Όντως, το περιοδικό κατάφερε να φιλοξενήσει συνεντεύξεις μερικών μεγάλων ονομάτων της εποχής. Ωστόσο δεν κατάφερε να αναπτυχθεί. Αν ο Branson είχε επιμείνει στο αρχικό σχέδιο, πιθανότατα θα είχε βρεθεί «εκτός παιχνιδιού». Αντί για αυτό, επέλεξε να είναι πιο ευέλικτος, και να μπει σε ένα πεδίο στο οποίο αργότερα θα μεγαλουργούσε. Ξεκίνησε μια εταιρία η οποία έστελνε μουσικούς δίσκους μέσω ταχυδρομείου, προσφέροντας σημαντικές εκπτώσεις.

Το ξεκίνησε αρχικά έτσι ώστε να χρηματοδοτήσει το περιοδικό του. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Το περιοδικό μπορεί να μην «εκτοξεύτηκε» ποτέ, ωστόσο ο ίδιος πήρε πολύτιμη εμπειρία από το πεδίο της μουσικής και στη συνέχεια ίδρυσε την Virgin Records. Μια εταιρία που σήμερα αξίζει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια όλης της διαδρομής του, ο Branson έχει πει και αρκετές σοφές φράσεις, που μπορούν να λειτουργήσουν ως χρήσιμα μαθήματα για εμάς τους υπόλοιπους. Παρακάτω θα δεις 8 από αυτές, έτσι όπως τις συνέλεξε το αμερικανικό Lifehack.org.

https://i.pinimg.com/564x/91/82/d2/9182d22da33022a4ca94bd39f56f3c1b.jpg
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − fifteen =