αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠρόσκληση… δισεκατομμυρίων από τη Σαουδική Αραβία προς τους Έλληνες κατασκευαστές

Πρόσκληση… δισεκατομμυρίων από τη Σαουδική Αραβία προς τους Έλληνες κατασκευαστές

Μεγάλα έργα αναμένεται να γίνουν στο προσεχές μέλλον στη Σαουδική Αραβία, και μάλιστα έγινε ήδη η σχετική πρόσκληση και προς Έλληνες κατασκευατές.

Tο economistas.gr κάνει λόγο για επίσημη επιστολή του επικεφαλής της Αρχής Κατασκευαστών της Σαουδικής Αραβίας (SCA), με την οποία απευθύνεται πρόσκληση συμμετοχής ελληνικών κατασκευαστικών και τεχνικών εταιρειών στις εργασίες  διαδικτυακού φόρουμ  για την παρουσίαση  μεγάλων υπό εκτέλεση  έργων της Σαουδικής Αραβίας (Future Projects Forum), περιόδου 2021-2023, στους τομείς των υποδομών, κατασκευών και  ενέργειας, στο πλαίσιο υλοποίησης του μεγαλεπήβολου επενδυτικού σχεδίου «Οραμα 2030/Vision 2030».  

Όπως αποκαλύπτεται στην επιστολή,  που σήμανε… συναγερμό στο Γραφείο Οικονομικών κι Εμπορικών Υποθέσεων του ελληνικού Προξενείου στην Τζέντα, το αντικείμενο του Forum είναι εντυπωσιακό. Θα παρουσιασθούν περίπου 1.000 επενδυτικά σχέδια για εκτέλεση έργων της Σαουδικής Αραβίας, εκτιμώμενου συνολικού ύψους 160 δις δολ., με  συμμετοχή στις εργασίες του φόρουμ άνω των 10.000 εργοληπτών από διάφορες χώρες! 

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι οι Σαουδάραβες δεν προσκαλούν απλώς τις ελληνικές εταιρίες, αλλά επιδιώκουν την παρουσία τους, προκειμένου- όπως τονίζει η επιστολή- “να διερευνηθεί η προοπτική συμμετοχής ελληνικών εταιρειών σε διεθνείς διαγωνισμούς και  επενδυτικά κοινοπρακτικά σχήματα (consortium) για ανάληψη υπεργολαβιών σε έργα Σαουδικής Αραβίας, χώρα στην οποία η παρουσία της Ελλάδας υπήρξε διαχρονικά ισχυρή στον κατασκευαστικό τομέα”. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =