αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜπάχαλο… με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας: Ο Δήμος Αθηναίων έβγαλε ανακοίνωση για τα ηλεκτρικά πατίνια

Μπάχαλο… με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας: Ο Δήμος Αθηναίων έβγαλε ανακοίνωση για τα ηλεκτρικά πατίνια

Αν έχει κυκλοφορήσει στην Αθήνα το τελευταίο χρονικό διάστημα, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά πατίνια τα οποία κυκλοφορούν. Αυτή τη στιγμή είναι δύο η εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη: Η Lime και η Hive. Ωστόσο, φαίνεται πως μέχρι τώρα τα πατίνια δεν έχουν εναρμονιστεί πλήρως με το περιβάλλον της Αθήνας.

Έτσι ο Δήμος Αθηναίων έβγαλε ανακοίνωση, μέσα από την οποία τονίζει:

Ο δήμος Αθηναίων ενθαρρύνει τις εναλλακτικές μορφές βιώσιμης μετακίνησης στην Αθήνα και παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη δραστηριότητα των ηλεκτροκίνητων πατινιών στην πρωτεύουσα, για την οποία όμως (κίνηση ηλεκτροκίνητων πατινιών σε δρόμους, πεζοδρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες) δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Διαπιστώνοντας λοιπόν, την έλλειψη κάθε θεσμικού πλαισίου λειτουργίας και χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα αδειοδότησης ή ελέγχου, ο δήμος Αθηναίων προχώρησε στη συγκρότηση ομάδας εργασίας στην οποία προσκλήθηκαν και εκπρόσωποι των εταιριών που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά. Στόχος της ομάδας εργασίας είναι η κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης, βάσει και της διεθνούς εμπειρίας, προς τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς (υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κλπ), που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανακύπτουν από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Σε κάθε περίπτωση, στις μετακινήσεις και την ψυχαγωγία κατοίκων και τουριστών προέχει η ασφάλεια και ο δήμος Αθηναίων εφιστά την προσοχή των χρηστών για την ασφαλή και συνετή χρήση (χρήση κράνους, σεβασμό στον κ.ο.κ.) ενός μέσου εναλλακτικής αστικής μετακίνησης, που αναπτύσσει σχετικά υψηλή ταχύτητα (έως και 25 χλμ/ώρα) και που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παιχνίδι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + eleven =