αρχικηVIRALΜια εξαιρετική ιδέα: Το σούπερ μάρκετ που καλλιεργεί λαχανικά στην ταράτσα του

Μια εξαιρετική ιδέα: Το σούπερ μάρκετ που καλλιεργεί λαχανικά στην ταράτσα του

Όταν ο δήμος του Μόντρεαλ άρχισε να πιέζει για πράσινες στέγες τους κατοίκους, ένα σουπερμάρκετ σκέφτηκε αν θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Έτσι η εταιρεία IGA Extra Famille Duchemin πλέον διαθέτει το πρώτο σουπερμάρκετ στον Καναδά που πουλά προϊόντα τα οποία καλλιεργούνται στην ταράτσα του.

Ο κήπος διαθέτει περισσότερες από 30 διαφορετικές ποικιλίες πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων, όπως ντομάτες, μαρούλια, ραδίκια, λάχανα, μελιτζάνες και βασιλικό. Η πράσινη οροφή όχι μόνο συμβάλλει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του κτηρίου, εξοικονομώντας ενέργεια, αλλά τροφοδοτεί επίσης τους καταναλωτές με φρέσκα τρόφιμα και μάλιστα με μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα.

Όπως διαβάζουμε στο perierga.gr, ο κήπος, ο οποίος αρδεύεται με νερό που ανακτάται από το σύστημα αφύγρανσης του καταστήματος, έχει επίσης γίνει ένας μίνι βιότοπος για τα πουλιά και τις μέλισσες. Η επιτυχία του δίνει ώθηση και σε άλλα καταστήματα να κάνουν το ίδιο, δημιουργώντας μικρές πράσινες αστικές οάσεις αλλά και μια σειρά από απόλυτα “καθαρά” προϊόντα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − eight =