αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔύο CEOs εξηγούν: «Οι συμβουλές που θα θέλαμε να ξέρουμε πριν την πρώτη δουλειά μας»

Δύο CEOs εξηγούν: «Οι συμβουλές που θα θέλαμε να ξέρουμε πριν την πρώτη δουλειά μας»

Η πρώτη δουλειά του καθενός, είναι αυτή που του μαθαίνει κάποια πρώτα βασικά πράγματα. Εκεί που γίνονται οι πειραματισμοί και εκεί που κατανοείς στην πράξη το πως λειτουργεί ένας επαγγελματικός χώρος. Είναι όμως χρήσιμο, να δούμε ποια συμβουλή θα ήθελαν να γνωρίζουν μερικοί CEOs πριν την πρώτη δουλειά τους.

Μετά από όλη την διαδρομή τους, έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Ακολουθούν 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα CEOs που μιλούν για αυτό ακριβός το θέμα.

1- Αν δε ταιριάζεις, παραιτήσου

Ο Vincent Kitirattragarn είναι σήμερα CEO της Dang Foods. Η πρώτη του δουλειά ήταν σε τοπική αυτοδιοίκηση των ΗΠΑ. «Εύχομαι κάποιος να μου είχε πει ότι πρέπει να μένω σε μια δουλειά μόνο αν μαθαίνω συνεχώς», λέει ο ίδιος μιλώντας στο inc.com.

Και συνεχίζει: «Ο Δήμος στον οποίο εργαζόμουν είχε μια κουλτούρα στασιμότητας. Με μηδενικό κίνητρο, ενώ δεν μάθαινες νέα πράγματα». Όπως εξηγεί, οι χώροι εργασίας που σου προσφέρουν νέες γνώσεις είναι αυτοί που θα σε εξελίξουν και θα πάνε ένα βήμα παρακάτω την καριέρα σου. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν αξίζει να είσαι εκεί.

2- Παρέμεινε ανοιχτός σε νέες ευκαιρίες

Ο Steve Jackson είναι CEO της Hungry Howie’s Pizza. «Αν υπήρχε ένα πράγμα που ήθελα να ήξερα στην πρώτη μου δουλειά, θα ήταν ότι ποτέ δεν ξέρεις πού θα σε πάει το μέλλον σου», τονίζει. Και εξηγεί ότι οπουδήποτε και αν βρεθείς, πρέπει να κάνεις καλές επαφές και να δικτυωθείς.

«Έκανα ντελίβερι πίτσας στο τοπικό pizza shop που είχε ο Jim Hearn, που αργότερα άνοιξε το πρώτο Hungry Howie’s. Παρόλο που ο αρχικός μου στόχος ήταν να γίνω δάσκαλος, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε. Έτσι έφτασα να δουλεύω μαζί με τον Jim, ανοίγοντας το δεύτερο κατάστημα Hungry Howie’s και αναπτύσσοντας περαιτέρω το brand», λέει ο Steve Jackson.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + nine =