αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜετά από 16 μήνες, τώρα ελέγχεται η κοίτη του Ιλισού κάτω από το τραμ στο κομμάτι Σύνταγμα – Κασομούλη

Μετά από 16 μήνες, τώρα ελέγχεται η κοίτη του Ιλισού κάτω από το τραμ στο κομμάτι Σύνταγμα – Κασομούλη

Πριν από περίπου 16 μήνες, ξαφνικά… έκλεισε το κομμάτι Σύνταγμα – Κασομούλη στα δρομολόγια του τραμ. Τώρα φαίνεται να γίνονται κάποιες κινήσεις για να υπάρξει πάλι «ενεργοποίηση» του κομματιού, ωστόσο τίποτα δεν θεωρείται βέβαιο και ακριβές χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει.

Όπως αναφέρει το athenstransport.com, χτες η ΣΤΑΣΥ ανέθεσε σε πολιτικό μηχανικό την επιθεώρηση τμήματος της υπόγειας κοίτης του Ιλισού κάτωθεν της γραμμής του Τραμ ταυτόχρονα με την αποτύπωση των βλαβών (φωτογραφική και κινηματογραφική τεκμηρίωση, επισήμανση θέσεων δομικών προβλημάτων). Η επιθεώρηση θα γίνει συνοδεία προσωπικού της ΣΤΑΣΥ ενώ το κόστος για την εταιρεία θα είναι 4.960 ευρώ με ΦΠΑ.

Από τα αποτελέσματα του ελέγχου θα εξαρτηθεί το αν θα ανοίξει άμεσα το κλειστό τμήμα του Τραμ ή αν θα παραμείνει κλειστό μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες επισκευών που θα είναι αντικείμενο κάποιας μελλοντικής εργολαβίας (σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει η προηγούμενη κυβέρνηση την ευθύνη των έργων την έχει η ΕΥΔΑΠ).

Το τμήμα Σύνταγμα – Κασομούλη του Τραμ έκλεισε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, μία μέρα μετά την έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο τότε υπουργός Υποδομών και η περιφεριεάρχης Αττικής. Σύμφωνα με τους ίδιους το κλείσιμο θα ήταν προσωρινό και μόνο για λόγους ασφαλείας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες στην υπόγεια κοίτη του Ιλισού η οποία βρίσκονταν σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Έκτοτε όμως δεν πραγματοποιήθηκε καμία εργασία στην κοίτη του Ιλισού ενώ παράλληλα επιτρεπόταν και η διέλευση μεγάλων οχημάτων, πολλά εκ των οποίων πιο βαριά από κάθε όχημα Τραμ. Εν τω μεταξύ έκανε την εμφάνισή του ένα σχέδιο για αποκάλυψη της κοίτης του Ιλισού από το Καλιμάρμαρο ως το Φιξ, παράλληλα με την μετατόπιση των γραμμών του Τραμ το οποίο θα απαιτούσε πολλές μελέτες, θα είχε μεγάλο κόστος και θα άλλαζε τον κυκλοφοριακό χάρτη του κέντρου της Αθήνας. Το σχέδιο αυτό εγκαταλείφθηκε με την αλλαγή της κυβέρνησης.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της γραμμής, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχεδιάζει την άμεση επαναλειτουργία του Τραμ ως το Σύνταγμα. Εκ του αποτελέσματος όμως αποδείχθηκε πως μέχρι τότε δεν υπήρχε πλήρη εικόνα για τα προβλήματα και το τι πρέπει να γίνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 6 =