αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜετά από 116 χρόνια, η Τιτάν φεύγει από την Ελλάδα

Μετά από 116 χρόνια, η Τιτάν φεύγει από την Ελλάδα

Στην λίστα των ιστορικών εταιρειών που αποφασίζουν να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό προστίθεται και ο Όμιλος Τιτάν. Η τσιμεντοβιομηχανία με ιστορία 116 προχωρά σε αυτή την κίνηση κυρίως για να βρει πρόσβαση σε φθηνό χρήμα (σ.σ. που ήδη έχουν αρκετοί ανταγωνιστές της) που θα την βοηθήσει να μπορεί να πρωταγωνιστεί στην αγορά του τσιμέντου για αρκετές δεκαετίες ακόμη.

Συγκεκριμένα στην χθεσινή ανακοίνωση για εισαγωγή των μετοχών της Titan Cement International στα Euronext Βρυξελλών και Παρισίων η εταιρεία αναφέρει ότι “η καταστατική έδρα της TITAN Cement International είναι το Βέλγιο, μία χώρα που βρίσκεται στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η διοίκηση της θα ασκείται από την Κύπρο, χώρα στην οποία ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ έχει πολύχρονη παρουσία και εμπειρία”.

Από την παραπάνω κίνηση – όπως έγινε άλλωστε και στις περιπτώσεις των εταιρειών ΦΑΓΕ, Coca Cola 3E και Viohalco – όπως αναφέρει η διοίκηση της Τιτάν, δεν θα επηρεαστεί η παρουσία της στην Ελλάδα. “Η παρουσία του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στην Ελλάδα θα παραμείνει αμετάβλητη με δεδομένη την διατήρηση της τοπικής παραγωγής, των επενδύσεων στις δραστηριότητες και το ανθρώπινο δυναμικό του στην χώρα, της συνεχούς συνεισφοράς του στην τοπική οικονομία και κοινωνία, όπως και μέσω της δευτερογενούς διαπραγμάτευσης της ΤΙΤΑΝ στο Χρηματιστήριο Αθηνών”.

Για να έχουμε μία εικόνα της διεθνοποίησης του Τιτάνα αξίζει να αναφέρουμε ότι το 1/5 των εργαζομένων του ( 1.142 από τους συνολικά 5.432) απασχολείται στην Ελλάδα ενώ στην χώρα μας διαθέτει 3 από τα συνολικά 14 εργοστάσια τσιμέντου που έχει αναπτύξει σε 10 χώρες. Τελευταία κίνηση που πραγματοποίησε μέσω εξαγοράς ήταν αυτή στην γειτονική Τουρκία που ενίσχυσε σημαντικά την παραγωγική παρουσία της.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 7 =