αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μέσα σε 1 χρόνο μετέτρεψα το παράλληλο project μου σε μια επιχείρηση εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων. Εδώ είναι οι συμβουλές μου»

«Μέσα σε 1 χρόνο μετέτρεψα το παράλληλο project μου σε μια επιχείρηση εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων. Εδώ είναι οι συμβουλές μου»

Η Delyanne Barros έκανε το δικό της επαγγελματικό pivot. Και έφτασε στην επιτυχία. «Γεννήθηκα στη Βραζιλία και μετακόμισα στις ΗΠΑ όταν ήμουν 8 ετών. Μου άρεσε πάντα το σχολείο και η μάθηση, και καθώς μεγάλωνα, σκέφτηκα να γίνω γιατρός ή δικηγόρος. Τελικά επέλεξα να μπω στο εργατικό δίκαιο γιατί ήθελα να βοηθήσω τους ανθρώπους» σημειώνει η ίδια στο αμερικανικό Grow.

Και περιγράφει τη στιγμή που άφησε την καλοπληρωμένη δουλειά στον δικηγορικό κλάδο: «Τον Μάρτιο του 2021, αφού πέρασα το 2020 αναπτύσσοντας το παράλληλο project μου, την Delyanne The Money Coach LLC, αποχώρησα για να διευθύνω την επιχείρησή μου, η οποία φέρνει πλέον εξαψήφια έσοδα». Μέσα από την εταιρία της δίνει τις δικές τις οικονομικές συμβουλές και παρέχει καθοδήγηση σε άλλους ανθρώπους.

Έκανε και άλλες κινήσεις που βοήθησαν: «Ξεκίνησα έναν λογαριασμό TikTok για την επιχείρηση τον Φεβρουάριο του 2020, χωρίς να ξέρω τι να περιμένω. Όσο περισσότερο μοιραζόμουν πράγματα όπως η πρόοδός μου σχετικά με τα παλαιά χρέη μου και οι γενικότερες εμπειρίες μου, τόσο περισσότερο μεγάλωνε η ​​επιχείρησή μου. Νομίζω ότι η ειλικρίνεια μου σχετικά με τους οικονομικούς στόχους και τους αγώνες μου, έκανε τους ανθρώπους να ταυτιστούν μαζί μου».

https://866649.smushcdn.com/1927454/wp-content/uploads/2021/03/na-delyanne-i-quit.jpg?lossy=0&strip=1&webp=1

Σήμερα, η Delyanne The Money Coach LLC έχει περισσότερους από 183.000 ακόλουθους στο TiKTok και 56.000 στο Instagram.

«Ξεκίνησα το μάθημα Slay the Stock Market στα τέλη του 2020 και από τότε έχουν συμμετάσχει πάνω από 1.100 μαθητές. Στο μάθημα, διδάσκω στους ανθρώπους για το χρηματιστήριο, πώς λειτουργεί, την ιστορία του και πώς οι άνθρωποι μπορούν να αρχίσουν να επενδύουν με στόχο την οικονομική ελευθερία, ώστε να μπορούν επίσης να έχουν επιλογές για να επιλέξουν τη δική τους πορεία αντί να εξαρτώνται από μια εργασία που θα μπορούσε να εξαφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή» λέει η Barros.

Η ίδια δίνει τις συμβουλές της, μέσα από την δική της εμπειρία: «Η επιχειρηματικότητα είναι σκληρή δουλειά, αλλά έχω συνειδητοποιήσει ότι αξίζει τον κόπο να δουλεύω πολλές ώρες σε πράγματα που προκαλούν το πάθος μας. Αφού πέρασα αμέτρητες ώρες δημιουργώντας δωρεάν εκπαιδευτικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο, ήξερα ότι ήμουν έτοιμη να το μετατρέψω σε επιχείρηση».

Τονίζει: «Εάν αισθάνεστε ότι έχετε βαλτώσει, η καλύτερη συμβουλή μου είναι να επικοινωνήσετε με την κοινότητά σας. Διαβάστε νέα θέματα που μπορεί να σας ανησυχούν και μιλήστε με άτομα σχετικά με το τι τους κάνει ευτυχισμένους και πώς κυνηγούν τους στόχους τους. Επεκτείνετε την οπτική σας και βρείτε τα πράγματα που σας αρέσουν. Μην κυνηγάτε τα πράγματα που φαίνονται επικερδή εάν η καρδιά σας δεν είναι μέσα σε αυτά».

Όσο για το πότε πρέπει να κάνεις το pivot; Η Barros συμβουλεύει: «Αν σκέφτεστε να μετατρέψετε το παράλληλο project σου σε full time δουλειά, θα συνιστούσα να διατηρήσετε την 9-5 δουλειά σας έως ότου η επιχείρησή σας αρχίσει να παράγει μία αρκετά συνεπή ταμειακή ροή για να καλύψει τα έξοδά σας. Μόλις τα έσοδα από την Delyanne The Money Coach LLC αντικατέστησαν τον μισθό μου, ένιωσα αρκετά άνετα να φύγω».

Δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα μόνος. Είναι χρήσιμο να ζητήσεις τη βοήθεια ανθρώπων σε συγκεκριμένα tasks στα οποία εσύ δεν είσαι τόσο καλός.

Α, και ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις καριέρα και να βαδίσεις στο μονοπάτι που θες. «Το μεγαλύτερο μάθημα που έχω μάθει από αυτήν την εμπειρία είναι ότι δεν είναι ντροπή να αλλάξετε γνώμη και να προσπαθήσετε ξανά. Έκανα ένα νέο ξεκίνημα στα 37 μου και παρόλο που τα πράγματα είναι ίσως πιο απρόβλεπτα τώρα, είμαι πολύ αισιόδοξη για το μέλλον μου», λέει η Barros.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + ten =