αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚέρδη δισεκατομμυρίων για την μητρική των Zara

Κέρδη δισεκατομμυρίων για την μητρική των Zara

Πωλήσεις και κέρδη πρώτου εξαμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις ανακοίνωσε η Inditex, καθώς η ιδιοκτήτρια της επωνυμίας ρούχων Zara αψήφησε την παγκόσμια αύξηση του πληθωρισμού.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν στα 2,43 δισεκατομμύρια ευρώ το εξάμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο, ανακοίνωσε την Τετάρτη η εταιρεία με έδρα την Arteixo στην Ισπανία. Η μέση εκτίμηση των αναλυτών έκανε λόγο για 2,36 δισ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων στον κόσμο έχει κρατήσει τους πελάτες της, ενώ αύξησε τις τιμές πάνω από τον πληθωρισμό σε πολλές από τις μεγαλύτερες αγορές της. Στοιχεία που συγκέντρωσε η UBS από χιλιάδες ιστότοπους σε 20 περιοχές δείχνουν ότι η μέση τιμή ενός ρούχου Zara αυξήθηκε κατά 12,2% τον Ιούλιο σε σύγκριση με πέρυσι. Η αντίπαλη εταιρεία Hennes & Mauritz έχει προχωρήσει σε αύξηση 5,6%.

Οι πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου έφτασαν τα 14,8 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 25% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τις πρώτες έξι εβδομάδες του τρίτου τριμήνου, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η εταιρεία είπε ότι οι διακυμάνσεις των νομισμάτων θα αυξήσουν τις πωλήσεις κατά 0,5% αυτό το οικονομικό έτος και επιβεβαίωσε ότι οι ηλεκτρονικές αγορές θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 30% των συνολικών πωλήσεων έως το 2024.

Οι μετοχές της Inditex υποχώρησαν περίπου 21% φέτος εν μέσω ευρύτερου sell off στον κλάδο λόγω παγκόσμιων ανησυχιών για τον πληθωρισμό και του κινδύνου οικονομικής συρρίκνωσης σε ορισμένες χώρες. Ο δείκτης λιανικής Stoxx 600 υποχωρεί περίπου 35% το 2022.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − seventeen =